Lähde mukaan Hour of Code -viikolle!

23.11.2016 2016

Koodiopit ovat mukana opetuksen tavoitteissa kaikilla kouluasteilla. Nuori Yrittäjyys ry kutsuu sinut ja luokkasi mukaan kansainväliseen Hour of Code -viikkoon, jolloin tavoitteena on saada koko maapallo tutustumaan koodaukseen. Tavoitteena on tehdä yhden oppitunnin aikana erilaisia koodaukseen liittyviä asioita. Tarkoituksena ei ole tulla koodauksen ammattilaiseksi vaan näyttää, että kuka vain pystyy oppimaan perusteet ja laajentamaan tietämystään tietotekniikassa. Hour of Code on tuettu yli 400 yhteistyökumppanin ja 200,000 kouluttajan toimesta.

Olemme keränneet opettajille valmiin materiaalin, miten tapahtumaan voi osallistua.

Video

Tutustu seuraavaan videoon etukäteen. Mieti mitkä asiat sinun päivittäisessä elämässäsi ovat mahdollisia koodauksen takia?

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=0QxMIxzbtvg” width=”560″ height=”320″]

Tehtävät

Voit valita luokkaasi varten 2-3 tehtävää minkä teette yhdessä läpi:

  • Minecraft maailmaan sijoittuva koodaustunti visuaalisella koodausalustalla, suomenkielinen: Code.org Minecraft
  • Flatverse pelin tekeminen ohjatussa ympäristössä suomenkielisten videoiden opastuksella:
    Touch Develop Flatverse ja sivulta ”Luo omia sovelluksia: Opetusohjelmat” ja sen jälkeen ”Flatverse” ja ”seuraa opetusohjelmaa editorissa”
  • Tähtien sota maailmaan sijoittuva koodaustunti visuaalisella koodausalustalla, suomenkielinen:
    Code.org Star Wars

Yllä mainitut tehtävät eivät vaadi aikaisempaa koodauskokemusta ja opettavat visuaalisten työkalujen avulla koodauksen perusteita.

Osallistu:

Arvomme kaikkien osallistuneiden kesken palkinnon. Kun olet pitänyt koodaustunnin, lähetä meille kuva koodaustunnista tai linkki lopputuloksesta, vastanneiden kesken arvomme toisen palkinnon.

[formidable id=171]

 

 

Seuraavaksi
Uskalla Yrittää –semifinaalit alkavat