Kluuvin nuorten messuilla kansainvälistä kuhinaa

27.3.2016 2016

Kauppakeskus Kluuvin käytävillä kuuluu iloinen monikielinen nuorten puheensorina: kaupankäyntiä suomeksi, ruotsiksi, viroksi ja latviaksi.

16-19 –vuotiaat nuoret yrittäjät neljästä maasta ovat kokoontuneet Helsinkiin toteamaan käytännössä kuinka heidän kehittämänsä liikeideat toimivat. Nuori Yrittäjyys ry (NY) järjesti messutapahtuman pe 18.3. osana kansainvälistä Central Baltic Enterprise without Borders (CBEwB) -projektia.

IMG_1194

 

Puisia käyttöesineitä, kynttilöitä, laukkuja, muffinsseja, hennatatuointeja… Kluuvissa jokainen yritys myy tuotteitaan aidolla hymyllä, nuorella innolla ja kannustavassa ilmapiiirissä. Jokainen on ensimmäistä kertaa yrittäjänä.

Nuoret ovat pyörittäneet tämän lukuvuoden ajan kotimaassaan oikealla rahalla toimivia harjoitusyrityksiään NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa ja tehneet yhteistyötä eri maiden nuorten kanssa. Tallinnassa vastaavalainen messutapahtuma järjestettiin alkuvuodesta ja kevään aikana edessä on messuilua vielä Tukholmassa ja Rigassa.

IMG_1174

Parhaille palkintoja

Tärkeintä messuilla oli toisten nuorten tapaaminen, toisilta oppiminen ja yrittämisen riemu. Toki silti hieman kilpailtiinkin. Alla messuilla palkittujen yritysten lista.

Paras myyjä(tiimi)     I´m Blue

Paras tuote/palvelu  Guang

Paras yritys                 Jätsu

 

Seuraavaksi
Päivä tulevaisuudessa