Ensi viikolla vuoden ensimmäinen OpeCode – opet koodareina!

20.4.2016 2016

OpeCode on luovaa ongelmanratkaisua ja teknologian tarjoamiin mahdollisuuksiin tutustumista. Tavoitteena on murtaa ohjelmointiin liittyviä myyttejä ja lisätä opettajien pedagogisia valmiuksia opettaa ohjelmointia tulevaisuuden työelämää varten.

Nuori Yrittäjyys ry järjestää yhdessä Microsoftin ja valtakunnallisen YES-verkoston kanssa opettajille suunnatun ohjelmointitapahtuman tiistaina 26.4. Helsingissä.

Tapahtuman avaa Aalto -yliopiston design-tutkija Tarmo Toikkanen ja iltapäiväkahvia nautitaan Innokas-verkoston johtajan Tiina Korhosen kanssa. Tapahtuman tarkan ohjelman löydät täältä: http://nuoriyrittajyys.fi/opettajalle/opecode/

IMG_1178

Ohjelmointi on mukana uudistuvissa opetussuunnitelmissa (OPS2016) eri kouluasteilla ja jatkossa jokaisella opettajalla on oltava edellytykset opettaa ohjelmoinnin perusteita. Perusteita opetellaan OpeCodessa ohjelmointiasiantuntijoiden opastuksella kantapään kautta tekemällä oppien erilaisissa työpajoissa.

Vielä ehtii mukaan!

Toimi nopeasti niin ehdit vielä mukaan huhtikuun OpeCodeen. Viimeinen ilmoittautumispäivä on torstaina 21.4. Ilmoittaudu tästä.

Opettajan tärkeä rooli työelämätaitojen ohjaajana

Teknologia on tärkeässä roolissa tulevaisuuden työelämässä. Ohjelmointia tarvitaan erilaisissa työtehtävissä yhä enemmän ja ymmärrys digitaalisten työvälineiden mahdollisuuksista on avain menestykseen muuttuvassa maailmassa. Opettaja toimii tärkeänä linkkinä oppijan ja ohjelmoinnin välissä tarjoten mahdollisuuden opetella ohjelmointia peruskoulun alaluokista lähtien.

Koodi2016 IMG_1194

 

Seuraavaksi
Nuori Yrittäjyys ry palkitsi ansioituneita opettajia