Zaldo haastaa 9. luokat oppimaan lisää oman taloudenhallinnasta!

18.9.2015 2015

Zaldo-finanssimörkö opettaa nuorille oman talouden hallintaa osoitteessa www.zaldo.fi. Yläkoululaisille suunnattu verkkosivusto on opettajien mielestä ajankohtainen ja hyvä tapa käsitellä talousasioita.

Talousosaaminen on tärkeä kansalaistaito ja Zaldon tavoitteena onkin parantaa nuorten oman talouden hallintaa. Zaldossa on neljä kokonaisuutta, jotka käsittelevät talouden eri alueita aina tuloista ja menoista sijoittamiseen ja vakuuttamiseen. Lopuksi luokka pääsee testamaan oppimaansa tekemällä sivustolla olevan testin.

Zaldon interaktiiviset opetussisällöt tukevat opetusta uuden opetussuunnitelman mukaisesti. Oppimisympäristö sopii hyvin osaksi laaja-alaisen osaamisen alueita: itsestä huolehtiminen ja arjen taidot (L3) ja työelämätaidot ja yrittäjyys (L6). Esimerkiksi L3:ssa vahvistetaan lasten ja nuorten edellytyksiä oman talouden suunnitteluun ja taloudesta huolehtimiseen, mihin myös Zaldon sisällöt on suunniteltu.

[su_quote]”Teimme kyselyn opettajille siitä mitä he pitävät Zaldosta, ja kuinka he sitä kehittäisivät. Heidän mielestään Zaldosta on hyötyä talousosaamisen parantamisessa. Lisäksi opettajat pitävät sivustoa helppokäyttöisenä ja innostavana”, sanoo tutkimuspäällikkö Tarja Kallonen Finanssialan Keskusliitosta.[/su_quote]

Zaldo arpoo joka vuosi kaikkien Zaldo-sivustolla olevan testin tehneiden 9. luokkien kesken 500 euron arvoisen lahjakortin. Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomen 9. luokat 1.9.2015-11.3.2016 välisenä aikana ja voittaja julkistetaan European Money Weekin aikana 14.-18.3.2016.

Zaldo ja korkokenkä

Zaldo osana NY Oma talous – Menestyksen avaimet -ohjelmaa

Zaldo tukee loistavasti yläkouluikäisille suunnattuun NY Oma talous hallussa – Menestyksen avaimet -ohjelmaan. Lue lisää ohjelmasta ja osallistu opettajille suunnattuun maksuttomaan ohjelmakoulutukseen 14.10.2015.

Zaldo-talousosaamisivustoa ylläpitävät Finanssialan Keskusliitto ja Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINE yhteistyössä Nuori Yrittäjyys ry:n kanssa.

Seuraavaksi
NY Oma juttu -ohjelma kannustaa nuoria löytämään oman polkunsa