Turkulaisopiskelijat NY Start Up -ohjelman voittoon urheilijoita yhdistävällä mobiilisovelluksella

6.5.2015 2015

Suomen paras NY Start Up -yritys kruunattiin tänään Yritystä Stadiin! -tapahtumassa Helsingissä. Korkeakouluopiskelijoille suunnatun NY Start Up -ohjelman voittajaksi ja Suomen edustajaksi European Enterprise Challenge -kilpailuun valittiin urheilukavereiden ja -tapahtumien löytämiseen mobiilisovelluksen kehittänyt Activer NY Turusta.

 

NYStartUp-finaali-ActiverNY-CopyrightJaanaTihtonenHelsinginYrittajat_web

Activer NY:n Jesse Kaislavuo, Tommi Ketola, Vesa Fagerlund, Ville Salonen ja Julia Innilä. Kuva © Jaana Tihtonen.

NY Start Up -ohjelmassa korkeakouluopiskelijat pääsevät kokeilemaan yrittäjyyttä osana opintojaan. Opiskelijat pyörittävät lukuvuoden ajan oikeaa yritystä monialaisissa tiimeissä ja oppivat käytännön työelämätaitoja ja yrittäjyysvalmiuksia. Monet myös jatkavat yrittäjinä NY-vuoden jälkeen.

Tuplavoitto urheilukaverin löytämistä helpottavalla mobiilisovelluksella

Liike-elämän asiantuntijoista koostuva tuomaristo valitsi kolmessa eri turkulaisessa korkeakoulussa opiskelevien Jesse Kaislavuon, Tommi Ketolan, Julia Innilän, Vesa Fagerlundin ja Ville Salosen Activer NY:n sekä Start Up -ohjelman voittajaksi että Hyundain Brilliant Young Entrepreneur -palkinnon saajaksi. Tuomariston mukaan Activerilla on finalisteista paras kasvupotentiaali, jonka toteuttamista Hyundai tukee 15 000 euron investoinnilla. Activer NY pääsee myös edustamaan Suomea EM-kilpailuun Lissaboniin heinäkuussa.

Activer on seuraavan sukupolven mobiilisovellus, joka auttaa urheilijoita löytämään samanhenkistä seuraa niin lenkkipolulle, tenniskentälle kuin muillekin urheiluareenoille. Se myös helpottaa urheilutapahtumien löytämistä ja niihin ilmoittautumista.

– Activer tarjoaa ainutlaatuista arvoa urheilijoille, heillä on valmis tuote, erinomaista osaamista ja kova nälkä toiminnan kehittämiseen, Hyundai Motor Finlandin Birger Blomberg ja Suomen Yrittäjien Mika Tuuliainen tuomaristosta kehuvat.

Voittajan valinta oli vaikea kilpailun kärjen kovan tason vuoksi ja tuomaristo päättikin antaa vielä kunniamaininnat pyörillä kulkevalle kahvilalle Kaffilari NY:lle ja taiteen verkkokauppa NAU. art NY:lle. Parhaan yritysesittelyn palkinnon voitti niinikään Kaffillari NY.

NYStartUp-finaali-KaffillariNY+yksi_tuomareista-CopyrightJaanaTihtonenHelsinginYrittajat_web

Kaffillari NY:n Annika Hotti, Eetu Korhonen ja Toivo Vuorela saivat kunniamaininnan. Kuva © Jaana Tihtonen.

Yrittäjyys leviää korkeakouluihin akateemisen työttömyyden lisääntyessä

Korkeakoulutetut ovat tyypillisesti voineet luottaa valmistumisensa jälkeen varmaan leipään työnantajan palveluksessa ja yrittäjyys on puolestaan jäänyt alhaisemman koulutuksen saaneille. Näin ei kuitenkaan enää ole. Akateemisesti koulutettujen työttömyysasteen kasvaessa kovaa tahtia yhä useampi korkeakouluopiskelija näkee yrittäjyyden houkuttelevana tienä työelämään. Startup-boomi kukoistaa, mutta käytännönläheistä yrittäjyyskoulutusta ei monen korkeakoulun omilta kursseilta löydy.

– Nuori Yrittäjyys ry tarjoaa ongelmaan ratkaisua NY Start Up -ohjelmalla, jossa opiskelijat pääsevät soveltamaan koulussa oppimia taitojaan kädet savessa ja kerryttävät samalla opintopisteitä. Ohjelmalle on kova kysyntä ja ensi lukuvuonna NY Start Up -yrittäjien määrä tuleekin kolminkertaistumaan ohjelman laajentuessa yhteistyössä Sitran kanssa kymmeneen uuteen korkeakouluun ympäri Suomea, ohjelman kehittämispäällikkö Petri Katajarinne sanoo.

NAU.art_webMyös NAU. art NY:n Noora Taavitsainen, Oona Virtanen ja Anna Tolppa saivat kunniamaininnan.

Tutustu kärkikolmikkoon ja NY Start Up -ohjelmaan:

Activer.net & Activer Facebookissa
Kaffillari Facebookissa
NAUart.fiNAU. art Facebookissa

nystartup.fi

Teksti: Heidi Jalonen

Seuraavaksi
NY-alumnit ylsivät Taitaja-kisan yrittäjyyslajissa hopealle ja pronssille