Tuomaristolla edessään haastava tehtävä valita Uskalla Yrittää -finaalin voittajat

13.4.2015 2015

Tervetuloa tutustumaan Suomen nuorimpiin yrittäjiin Helsingin kauppakeskus Kamppiin huomenna tiistaina 14.4. kello 13–17! Uskalla Yrittää -finaali kokoaa Suomen yritteliäimmät
15–20-vuotiaat Helsinkiin myymään tuotteitaan ja palveluitaan sekä kisaamaan Vuosi yrittäjänä
-ohjelman voitosta ja EM-kisapaikasta. Finaalissa nuoria kannustavat myös pääministeri Alexander Stubb sekä joukko liike-elämän vaikuttajia ja kansanedustajaehdokkaita.

 

Satakunann NY-aluemessujen voittajien palkitseminen

Satakunnan NY-aluemessujen tuomaristo palkitsemassa aluemessujen voittajia. Kuvassa etualalla finaalissakin nähtävä Saipojat NY.

200 yläkoululaista, lukiolaista ja ammattikoululaista täyttävät huomenna kauppakeskus Kampin kilpaillakseen Vuosi yrittäjänä -ohjelman voitosta Uskalla Yrittää -finaalissa. Tuomaristo valitsee parhaan NY-yrityksen edustamaan Suomea heinäkuussa Berliinissä järjestettävään Euroopan mestaruuskilpailuun palkitsee myös mm. parhaan myyjän, parhaan tuotteen ja parhaan palvelun.

Liike-elämän asiantuntijoista ja johtajista koostuva tuomaristo painottaa parhaan NY-yrityksen valinnassa mm. yrityksen liikeidean toimivuutta ja kehityskelpoisuutta, liiketoiminnan aktiivisuutta sekä ohjelmassa oppimiaan yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitoja.

– Minua kiinnostaa eniten se, miten nuoret hahmottavat yrityksensä toimintaympäristön. Haluan nähdä, miten yritysideoissa on huomioita kansainvälisyys ja digitaalisuus. Elämme maailmassa, jossa kuka tahansa voi olla mitä tahansa, missä tahansa, kunhan osaa hyödyntää verkon mahdollisuudet oikein, yksi tuomareista, Future Works Oy:n perustaja Petri Rajaniemi sanoo.

Voittajan valitseminen ei tule olemaan tuomareille helppoa. Finaalissa nähdään 64 yritystä, jotka tarjoavat mm. jätelavoista tehtyjä huonekaluja, kalannahkaisia koriste-esineitä, musliminaisille suunniteltuja vaatteita, ulkoilmaelokuvatapahtumia, agility-koulutusta, mobiililaiteopetusta ja kielikerhoja. Ekologisuus, kokeilunhalu ja ongelmanratkaisu on yhteistä monille finaaliyrityksille.

Finaali järjestetään Nuori Yrittäjyys ry:n ja Suomen Liikemiesten Kauppaopiston yhteistyönä ja se on tarjonnut oppimiskokemuksen paitsi nuorille yrittäjille, myös kauppaopiston opiskelijoille.

– Finaalin järjestäminen on ollut mielenkiintoista! Olemme oppineet, että ison tapahtuman järjestäminen vaatii paljon aikaa ja työtä. Olemme myös oppineet paljon tiimityöskentelystä, finaalin opiskelijatiimin vetäjät Roni Jokipii ja Aura Havu kertovat.

Finaalin avaa pääministeri Alexander Stubb kello 13. Iltapäivän aikana nuorille yrittäjille terveisensä antavat myös kansanedustajaehdokkaat Hjallis Harkimo, Joel Harkimo, Sampo Terho, Matti Niemi, Jufo Peltomaa, Kaisa Hernberg, Hanna Mithiku, Teppo Säkkinen ja Mikko Kiuttu sekä Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus ja Fennian toimitusjohtaja Antti Kuljukka.

Future Worksin Petri Rajaniemen lisäksi tuomaristossa finalisteja arvioivat:

 • Virpi Kuutti, Public Affairs Officer, Citi
 • Jenni Parpala, perustaja, Kiffel
 • Pasi Rahikka, asiakkuuspäällikkö, Sokeva
 • Sami Mattila, Director, Product Lifecycle Planning, Microsoft Mobile
 • Susanne Leppänen, toimitusjohtaja, Aforum
 • Peik Hämekoski, rahastonhoitaja, Aaltoes
 • Mikko Nurminen, toimitusjohtaja, AddSearch + Pikkuyrittäjät
 • Liisa Tenhunen-Ruotsalainen, johtaja, Taloudellinen tiedotustoimisto TAT
 • Joonas Pesonen, Filosofian Akatemia
 • Joni Tikkanen, markkinointijohtaja, Elo
 • Riikka Jakovuori, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Accenture
 • Timo Suokas, yritysneuvoja, YritysHelsinki
 • Tomi Astikainen, toimitusjohtaja, Keksintökeskus
 • Olli Kopakkala, markkinointijohtaja, Ukko.fi
 • Annukka Åstrand, asiamies, Yksityisyrittäjäin Säätiö
 • Joonas Mikkilä, järjestöpäällikkö, Suomen Yrittäjät
 • Kai Laikio, kehittämispäällikkö, K-kauppiasliitto

Tuomariston lisäksi myös yleisöllä on valta vaikuttaa voittajiin. Messusuosikki valitaan yksinomaan yleisön äänten perusteella, joten tulethan tustumaan nuorten yrityksiin huomenna tiistaina 14.4. klo 13–17 kauppakeskus Kamppiin ja äänestä omaa messusuosikkiasi!

Finaalia voi seurata myös sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #UskallaYrittää.

www.uskallayrittaa.fi

Teksti: Heidi Jalonen

Seuraavaksi
Suomen parhaat nuoret yrittäjät palkittiin Uskalla Yrittää -finaalissa – Etelä-Pohjanmaalle kaksoisvoitto!