Suomen nuorimmat yrittäjät estradilla SM-finaalissa Helsingissä

26.3.2015 2015

Tervetuloa tutustumaan Suomen nuorimpiin yrittäjiin Helsingin kauppakeskus Kamppiin tiistaina 14.4. kello 13–17! Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) ja Suomen Liikemiesten Kauppaopiston yhteistyössä järjestämä Uskalla Yrittää -finaali kokoaa Suomen yritteliäimmät 15–20-vuotiaat Helsinkiin esittelemään yrityksiään ja kisaamaan NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman voitosta sekä edustuspaikasta Euroopan mestaruuskilpailuissa. Finaalin avaa pääministeri Alexander Stubb.

 

Satakunnan NY-aluemessujen voittajia

Satakunnan NY-aluemessujen voittajia

Tiistaina 14.4. Helsingin kauppakeskus Kampin täyttää 200 yläkoululaista, lukiolaista ja ammattikoululaista 64:n NY-yrityksensä kanssa, kun Suomen parhaat NY-yrittäjät kohtaavat Uskalla Yrittää -finaalissa. Nuoret ovat pyörittäneet omaa NY-yritystään syksystä lähtien NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa ja he ovat selvittäneet tiensä finaaliin yli 4 000 NY-yrittäjän joukosta alueellisissa karsinnoissa. Jokavuotinen finaali järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Helsingissä ja paikalle saapuu nuoria kaikkialta Suomesta aina Oulua, Kokkolaa, Kajaania ja Mikkeliä myöten.

Voittaja pääsee edustamaan Suomea Euroopan mestaruuskisoihin

Kampin finaalimessuilla nuoret esittelevät ja myyvät tuotteitaan ja palveluitaan. Tarjolla on muun muassa jätelavoista tehtyjä huonekaluja, kalannahkaisia koriste-esineitä, musliminaisille suunniteltuja mekkoja, agility-koulusta ja kielikerhoja. Finaalissa valitaan sekä perusasteen että toisen asteen parhaat NY-yritykset. Toisen asteen voittajayritys pääsee edustamaan Suomea heinäkuussa JA-YE Europen järjestämään EM-kilpailuun Berliiniin. Keskiviikon finaaligaalassa palkitaan myös mm. paras tuote, palvelu ja myyjä sekä yleisön messusuosikki.

– Suomen nuoret ovat täynnä intoa ja osaamista ja on mahtavaa, että saamme koota osan tästä osaamisesta ja kekseliäisyydestä finaaliimme. Nuori Yrittäjyys vaikuttaa maamme tulevaisuuteen vahvistamalla nuorten työelämätaitoja ja yrittäjyyttä. Osa Vuosi yrittäjänä -ohjelman nuorista jopa työllistää itsensä kesätöihin omalla yrityksellään heti NY-vuoden jälkeen, NY:n toiminnanjohtaja Virpi Utriainen iloitsee.

Eduskuntavaaliehdokkaat antavat vaalilupauksensa nuorille yrittäjille

Kampin finaalimessuilla nähdään nuorten yrittäjien lisäksi Suomen pääministeri Alexander Stubb, joka avaa messut kello 13, sekä helsinkiläisiä kansanedustajaehdokkaita kaikista suurimmista puolueista. Muun muassa Joel Harkimo (Kokoomus) ja Jufo Peltomaa (RKP) kertovat messuilla, miten he aikovat edistää nuorten yrittäjyyttä ja yrittäjyyskasvatusta. Suomen Liikemiesten Kauppaopistolla järjestettävässä finaaligaalassa kuullaan puolestaan yrittäjä Anne Berneriä.

– Yrittäjyys on yksi Suomen Liikemiesten Kauppaopiston arvoista ja strateginen painopiste. Oppilaitoksellemme on kunnia olla mukana järjestämässä Uskalla Yrittää -finaalia, rehtori Antti Loukola sanoo.

Yrittäjyys ja yrittäjähenkisyys kantavat Suomea. Näiden nuorten voimin tulevaisuuteen voidaan vaikuttaa nyt. Tervetuloa mukaan! Katso lisätietoja: uskallayrittaa.fi

Finaalin yleisölle & medialle avoin ohjelma:

Tiistai 14.4. Helsingin kauppakeskus Kampissa (E-tason keskusympyrä & 1. kerros)
13:00 Pääministeri Alexander Stubb avaa messut
13-17 Finalistit esittelevät tuotteitaan ja palveluitaan ja pitchaavat liikeideoitaan
14:15 Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus haastattelussa
14:30 Fennian toimitusjohtaja Antti Kuljukka haastattelussa
15-16 Helsingin vaalipiirin kansanedustajaehdokkaiden terveisiä nuorille yrittäjille – lavalla Joel Harkimo (Kokoomus), Matti Niemi (SDP), Jufo Peltomaa (RKP), Kaisa Hernberg (Vihreät), Hanna Mithiku (Vasemmistoliitto), Teppo Säkkinen (Keskusta), Mikko Kiuttu (KD)
16:30 Hjallis Harkimo haastattelussa
17:00 Messut päättyvät

Keskiviikko 15.4. Suomen Liikemiesten Kauppaopistolla (Rautatieläisenkatu 5, Pasila, Helsinki)
09:00–11:00 Finalistien yritysesittelyt tuomaristolle
14:30–16:00 Finaaligaala: voittajien palkitseminen, puhumassa yrittäjä Anne Berner, esiintymässä harmonikkavirtuoosi Netta Skog (tilan rajallisuuden vuoksi gaala on finalistien ja kutsuvieraiden lisäksi avoin ainoastaan median edustajille)

Teksti: Heidi Jalonen

Seuraavaksi
NY-yrittäjät hakivat kansainvälistä kokemusta Riikasta: ”Uusia elämyksiä ja itsevarmuutta!”