Suomalais-ruotsalainen BIZPartner kuninkaallisen mobiilisovelluskilpailun voittoon!

4.3.2015 2015

Annette Kemppi Helsingin yliopistosta, Johanna Lundgren HHS:stä (Handelshögskolan i Stockholm) ja Ludwig Händel KTH:sta (Kungliga Tekniska Högskolan) voittivat Nuori Yrittäjyys ry:n ja Microsoft Oy:n järjestämän NY Challenge #swefin2015 – yhteistyöllä tulevaisuuteen
-innovaatiokilpailun. Annetten, Johannan ja Ludwigin ideoima BIZPartner-mobiilisovellus yhdistää kasvuhaluiset suomalais- ja ruotsalaisyritykset.

 

Voittajajoukkue (Ludwig Händel, Johanna Lundgren ja Annette Kemppi) esittelevät sovellustaan kuningatar Silvialle ja rouva Jenni Haukiolle.

Voittajajoukkue (Ludwig Händel, Johanna Lundgren ja Annette Kemppi) esittelevät sovellustaan kuningatar Silvialle ja rouva Jenni Haukiolle. Kuva © Paula Ojansuu.

Joukko suomalais- ja ruotsalaisnuoria kuudesta eri yliopistosta innovoivat NY Challenge #swefin2015 – yhteistyöllä tulevaisuuteen -kilpailussa 12 tunnin ajan mobiilisovelluksia, jotka edistäisivät suomalaisen ja ruotsalaisen elinkeinoelämän yhteistyötä. Nuoret pääsivät esittelemään ideansa kuningatar Silvialle ja rouva Jenni Haukiolle, jotka vierailivat kilpailussa heti Ruotsin kuningasparin valtiovierailun alussa.

– Kuningattaren tapaaminen oli hienoa. Hän oli erittäin kiinnostunut mobiilisovelluksista ja antoi jopa vinkkejä sovelluksemme kehittämiseen, Johanna Lundgren ja Ludwig Händel voittajajoukkueesta kertovat.

– Opin kilpailussa todellisia tiimityöskentelytaitoja. Joukkueestamme yksi opiskelee tekniikkaa, toinen taloustieteitä ja kolmas pedagogiikkaa, joten meillä oli varsin erilaisia näkökulmia sovelluksen kehittämiseen. Voitimme yhdistämällä vahvuutemme, Annette Kemppi iloitsee.

– Juuri tätä NY haluaa tarjota nuorille – vaikuttavia kokemuksia, konkreettista tekemistä ja oikeaa verkostoitumista yhdistettynä työelämätaitoihin ja yrittäjämäiseen tapaan tehdä asioita. Suomessa on tällä hetkellä hyvä tekemisen meininki ja uskomme, että toiminnallemme on entistä enemmän kysyntää tulevalla hallituskaudella, NY:n toiminnanjohtaja Virpi Utriainen arvioi.

Kuningatar Silvia ojentaa diplomit voittajille.

Kuningatar Silvia ojentaa diplomit voittajille. Kuva: Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus.

Kuningatar Silvia palkitsi voittajat valtiovierailun toisena päivänä Hanasaaren ruotsalais-suomalaisessa kulttuurikeskuksessa salamavalojen räiskyessä. Kilpailun voittanut BIZPartner-mobiilisovellus auttaa kasvuhaluisia yrityksiä löytämään toisensa ja tekemään yhteistyötä yli Pohjanlahden.

Drazen Dodik, Tech Evangelist Microsoftilla, iloitsi nähdessään, miten innokkaasti nuoret ryhtyivät töihin.

– Oli hienoa nähdä, miten eri kansallisuuksia ja aloja edustavat opiskelijat muodostivat ryhmiä, tarttuivat haasteeseen ja viimeistelivät ideansa – vain 12 tunnissa. Ideoiden korkea taso kertoo siitä, että nuoret ovat tottuneita teknologian käyttäjiä ja pystyvät myös hyödyntämään kokemuksiaan luodessaan uusia sovelluksia.

Kilpailu sai paljon mediahuomiota. MTV lähetti vierailun suorana Katsomossa.

Uutislähetykset:

MTV Katsomo: Kuningatar Silvia ja rouva Jenni Haukio vierailevat Microsoftilla
MTV Katsomo: Kuningatar Silvia tutustuu sovelluskilpailuun
MTV Katsomo: Seitsemän Uutiset

Verkkoartikkelit suomalaisessa ja ruotsalaisessa mediassa:

MTV: Kuningatar Silvialla ja Jenni Haukiolla lämpimät välit – naurua riitti
MTV: Jenni Haukio ja kuningatar Silvia yritysvierailulla
Yle: Kuningashuoneella vakaa asema Ruotsissa
Iltalehti: Kuningatar Silvia vitsaili ja ideoi sloganin!
SVT: Kuningaspari Suomessa
Seiska: Kuningatar Silvia ja Jenni Haukio Aleksanterinkadun liikkeessä!
Kouvolan Sanomat: Kaarle Kustaan ja Silvian vilkutus keräsi kansaa Kauppatorille
Svenska Yle: Kungaparet anländer med finporslin och dukar
Svenska Damtidning: Kungaparet har anlänt till Helsingfors
Ung Företagsamhet Sverige: Alumner utvecklade appar under statsbesök

Blogit:

Kuninkaalliset ja monarkia
Stureda i Helsingfors
The Royal Forums

Nuori Yrittäjyys ry: ja Microsoft Oy:n lehdistötiedotteet:

Nuori Yrittäjyys
Microsoft

Teksti: Heidi Jalonen

Seuraavaksi
#HourOfSisu - Hei me lennetään!