Suomalais- ja ruotsalaisnuoret rakentavat Pohjolan tulevaisuutta Ruotsin kuningasparin valtiovierailun aikana

2.3.2015 2015

16 suomalais- ja ruotsalaisnuorta yhdistävät voimansa Suomen ja Ruotsin elinkeinoelämän suhteiden vahvistamiseksi Nuori Yrittäjyys ry:n ja Microsoft Oy:n järjestämässä NY Challenge
-innovaatiokilpailussa tänään ja huomenna 2.–3.3. Opiskelijat ideoivat 12 tunnin aikana viisi mobiilisovellusta edistämään naapurimaiden yhteistyötä. Kilpailu huipentuu sovellusten esittelyyn Ruotsin kuningatar Silvialle ja rouva Jenni Haukiolle tiistaina 3.3.

NY Microsoft Challenge 2013Nuoria aikaisemmin järjestetyssä NY Microsoft Challengessa.

Suomi tarvitsee uusia ajatuksia sekä yhteistyö- ja kokeilunhalua. Nuorilla on näitä kaikkia. Nuori Yrittäjyys ry (NY) innostaa nuoria toteuttamaan ideoitaan ja osallistumaan Suomen menestyksen rakentamiseen yrittäjyysohjelmilla, jotka perustuvat tekemällä oppimisen periaatteeseen. Yksi ohjelmista on NY Challenge
-innovaatiokilpailu, joka järjestetään nyt ainutlaatuisella tavalla Helsingin Microsoft Storessa osana Ruotsin kuningasparin valtiovierailua.

Yhteistyöllä uusia sovellusideoita

 

NY Challenge #swefin2015 – yhteistyöllä tulevaisuuteen -kilpailussa kahdeksan suomalaista ja kahdeksan ruotsalaista opiskelijaa saavat haasteekseen kehittää muutaman hengen ryhmissä idean mobiilisovelluksesta, joka helpottaisi suomalaisen ja ruotsalaisen elinkeinoelämän yhteistyötä. Nuoret edustavat kuutta eri korkeakoulua: Aalto-yliopistoa, Hankenia, Helsingin yliopistoa, Haaga-Heliaa, Handelshögskolan i Stockholmia ja KTH:ta (Kungliga Tekniska Högskolan).

Kilpailu toteutetaan nuorilta nuorille: Idea kilpailun järjestämisestä osana valtiovierailua tuli nuorilta harjoittelijoilta Ruotsin ulkoministeriöstä ja Suomen Tukholman suurlähetystöstä. Aloitteellisten harjoittelijoiden ansiosta nuoret pääsevät nyt rakentamaan yhteistä tulevaisuutta ja verkostoitumaan yli Pohjanlahden.

– Uskomme nuorten rajattomaan potentiaaliin ja haluamme kannustaa heitä rakentamaan niin omaansa kuin kotimaansakin menestystä nyt. NY:n toiminnalle, jonka tavoitteena on madaltaa nuorten kynnystä yrittäjyyteen ja vahvistaa nuorten työelämätaitoja, on tämän päivän Suomessa kova kysyntä. Toivomme innostavamme koko Suomen kansaa nuorten antamalla esimerkillä, NY:n toiminnanjohtaja Virpi Utriainen sanoo.

– On todella inspiroivaa nähdä nuorten innostus rakentaa toimivia ratkaisuja naapurimaiden välisen liiketoiminnan kehittämiseen. Parasta näissä kilpailuissa on yllätyksellisyys – ideoinnin käynnistyessä tänä aamuna kukaan ei vielä tiedä, millaisia ratkaisuja tuloksena syntyy. Nuori Yrittäjyys ry:n ja Microsoftin välinen yhteistyö on antanut Suomessa viimeisen vuoden aikana yli 9 000 nuorelle parantuneita talouslukutaitoja, innovointikykyä ja ohjelmointitaitoja, Microsoft Oy:n toimitusjohtaja Pekka Horo sanoo.

Kuningatar Silvia ja rouva Jenni Haukio käyvät kuulemassa nuorten sovellusesityksiä tiistaina 3.3. Vierailun jälkeen tuomarit valitsevat parhaan sovellusidean. Kilpailua tuomaroivat Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin toimitusjohtaja Kjell Skoglund, Handelsbanken Rahastoyhtiön johtaja Mari Berglund, Microsoftin tietoyhteiskuntasuhteiden johtaja Max Mickelsson ja NY:n Virpi Utriainen. Kuningatar Silvia palkitsee voittajat keskiviikkona 4.3. Hanasaaressa osana valtiovierailun virallista ohjelmaa.

Kilpailua voi seurata Instagramissa, Twitterissä ja Facebookissa aihetunnisteilla #swefin2015, #NYChallenge ja #YouthSpark.

Teksti: Heidi Jalonen

Seuraavaksi
Suomalais-ruotsalainen BIZPartner kuninkaallisen mobiilisovelluskilpailun voittoon!