Pikkuyrittäjät pitivät ääntä Hakaniemen torilla

15.6.2015 2015

Helsingissä Hakaniemen metroaseman Taidelinja täyttyi viime viikolla 10–12-vuotiaiden lasten naurusta, laulusta, kiljahduksista ja välillä vähän ärähtävistäkin äänistä yhteistä säveltä etsittäessä. Lapset opettelivat viikon mittaisella Pikkuyrittäjät-kesäleirillä yhteistyö-, esiintymis- ja myyntitaitoja omissa Pikkuyrityksissään. Helsinki-päivänä 12.6. leiri huipentui torimyyjäisiin Hakaniemen torilla.

Torimyynti

Samin ja Laurin Kierristin myi helistimiä, Aatun, Lukaksen, Rikhardin ja Kimin Arpojat arpoja, Väinön ja Otson Ylläriveljet yllätyspurkkeja ja Sanjan ja Elsan SE koruja. Lapset olivat tehneet tuotteet viikon aikana kierrätysmateriaaleista kuten napeista, klemmareista, kankaista ja palapeleistä, joten perjantaina Hakaniemen toriasiakkaat saivat ostaa lapsilta itse tehtyjä uusiotuotteita.

[su_row][su_column size=”1/2″]Vihanneksia_web

[/su_column][su_column size=”1/2″]Kukkia_web [/su_column][/su_row]Pikkuyrittäjät täydensivät torin perinteistä tarjontaa kuten vihanneksia ja kukkia ja saivat kokeneilta kauppiailta myös ihailua osakseen aktiivisen myyntityönsä ansiosta. Nuoret kauppiaat mainostivat tuotteitaan iskuhuudoin ja houkuttelivat asiakkaita lähestymällä näitä rohkeasti ympäri toria.

Taisivatpa myyntihuudot kantautua Pasilaan asti, sillä puolen päivän aikaan Ylen auto kaartoi Pikkuyrittäjien myyntikojun viereen ja Pikkuyrittäjiä haastateltiin Yle aikaisen suorassa lähetyksessä.

Yle

Kolmessa tunnissa Pikkuyrittäjät saivat valtaosan koruista, yllätyspurkeista, helistimistä ja arvoista myytyä ja iltapäivällä opeteltiin tilinpäätöksen tekoa tyytyväiset ilmeet kasvoilla.

Veljekset

Teksti & kuvat: Heidi Jalonen

Seuraavaksi
Hyvää kesää!