Pikkuyrittäjät ideoivat kesäleirillä kierrätysmateriaaleista uusia tuotteita

10.6.2015 2015

Helsingissä Hakaniemen metroaseman Taidelinjalla riittää tällä viikolla vilinää. 10–12-vuotiaat lapset ideoivat viikon mittaisella Pikkuyrittäjät-kesäleirillä yrityksilleen tuotteita kierrätysmateriaaleista. Materiaaleina ovat mm. napit, klemmarit, kankaat ja palapelit. Pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen vaan pyörälle uusi käyttötarkoitus. Perjantaina lasten luomuksia voi ostaa Hakaniemen torilla.

 ”Tarkoituksena on tutustuttaa lapset kierrätysajatteluun ja samalla saada heidät itse oivaltamaan, että vanhoista tavaroista voi todella saada jotain uutta, kun niitä hieman ”tuunaa”. Vanhoille esineille voi kehittää aivan uudenlaisia käyttötarkoituksia”, leiriohjaaja Erja Anttonen iloitsee.

Kesäleirin aikana suunnitellaan oma tuote, myydään se ja tutustutaan taloudenhallintaan. Pikkuyrittäjät viettävät hauskan kesälomaviikon merkityksellisen tekemisen äärellä oppien.

”Leirillä erityisen hienoa on se, että lapset pääsevät harjoittelemaan myyntiä ja esiintymistä asiakkaiden edessä. Ajatuksena on antaa jokaiselle leiriläiselle kipinä siitä, että mitä tahansa voi saavuttaa kunhan vain yrittää!” Pikkuyrittäjien projektipäällikkö Päivi Laakso toteaa.

Aikuinen, lapsi tai eläkeläinen, tule leirille lasten työntekijäksi

Toivotamme kesäleirille tervetulleiksi vierailijoita Pikkuyrittäjien työntekijöiksi torstaina 11.6. klo 10.30–11.30. Hakaniemen metroaseman Taidelinja avaa ovensa tunniksi, jotta uteliaat pääsevät kurkistamaan Pikkuyrittäjien toimintaan. Tarkoituksena on pitää ”lapset pomona” -tunti, jolloin Pikkuyrittäjillä on työntekijöitä yrityksissään. Tervetuloa katsomaan, mitä Pikkuyrittäjät ovat saaneet aikaan ja mitä heidän kanssaan pääsee tekemään!

Pikkuyrittäjät myyvät uusiotuotteitaan Helsinki-päivänä

Perjantaina 12.6. eli Helsinki-päivänä Pikkuyrittäjien kesäleiri huipentuu yhdellä Helsingin perinteisimmistä kauppapaikoista eli Hakaniemen torilla. Myymme torilla perjantaina klo 10–13 kesäleirin aikana kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita. Kannattaa siis saapua paikan päälle katsastamaan, millaisia Pikkuyritysideoita olemme saaneet aikaan neljässä päivässä. Tervetuloa ostoksille ja kannustamaan lapsia yritteliäisyyteen!

Pikkuyrittajat-kesaleiri7

Lisätietoja:
Päivi Laakso, projektipäällikkö, Pikkuyrittäjät, 044 535 6393, paivi(at)nuoriyrittajyys.fi

Pikkuyrittäjät
Pikkuyrittäjät on alakoulun 4.–5-luokkalaisille suunnattu yrittäjyysklubi, jossa pääsee harjoittelemaan mm. ryhmätyöskentely- ja esiintymistaitoja. Pikkuyrittäjien iltapäiväkerhoja on järjestetty kouluilla Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa ja Pirkanmaalla. Tähän mennessä Pikkuyrittäjiä on jo lähes 800 ja luku jatkaa kasvuaan ensi syksynä koulujen jatkaessa toimintaansa. Lue lisää Pikkuyrittäjistä osoitteessa www.pikkuyrittajat.fi ja tutustu kesäleirin tunnelmiin blogissa.

Seuraavaksi
Pikkuyrittäjät pitivät ääntä Hakaniemen torilla