OpeCode – opet koodareina -tapahtuma kannustaa opettajia tutustumaan ohjelmointiin

5.5.2015 2015

Espoon Keilaniemessä järjestetään 12.5. päivän mittainen OpeCode-tapahtuma, joka tarjoaa alakoulun opettajille Uudeltamaalta tilaisuuden tutustua ohjelmointiin yhdessä Microsoftin ohjelmointiasiantuntijoiden kanssa. OpeCodessa opettajat ideoivat ja kehittävät omaa työtään helpottavan sovelluksen ohjelmoinnin asiantuntijoiden avustuksella. Tapahtuma järjestetään Nuori Yrittäjyys ry:n, Microsoftin ja Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön yhteistyönä.

Kuva_OpeCode

Tietotekniset taidot ovat ajankohtainen aihe opetuksen kehittämisessä. Ohjelmointi tulee uudistuviin opetussuunnitelmiin peruskoulussa vuodesta 2016 alkaen. Tulevaisuudessa jokaisella opettajalla on oltava edellytykset opettaa ohjelmoinnin perusteita oppijoiden ikätaso huomioon ottaen. Ohjelmoinnin opettaminen herättää opettajissa kuitenkin paljon ennakkoluuloja, joita OpeCode-tapahtumassa pyritään kumoamaan tekemällä oppien. Tavoitteena on antaa opettajille mahdollisuus oivaltaa, mistä ohjelmoinnissa on kyse.

Ensimmäinen OpeCode-tapahtuma järjestettiin joulukuussa 2014. Opettajien kokemukset olivat myönteisiä, ja erityisesti kiitettiin mahdollisuutta päästä käytännössä kokeilemaan ohjelmointia ja tehdä yhteistyötä koulun ulkopuolisten toimijoiden kanssa.

[su_quote]Olin innostunut, odottavalla kannalla ja hieman jännitti. En uskonut täysin, että sovellusideani saataisiin toimimaan. Tapahtuma oli kuitenkin oikein onnistunut. Sovellusidea on muistitikulla ja toimintakunnossa. Oli hauska tutustua ihmisiin ja hieman toisenlaiseen maailmaan kuin koulumaailma, OpeCode-tapahtumaan osallistunut opettaja kertoo. [/su_quote]

OpeCode-tapahtumia tullaan järjestämään syksyllä peruskoulun opettajille myös Turussa ja Porissa. Jos olet kiinnostunut osallistumaan tapahtumaan, ota yhteyttä Erjaan: erja(at)nuoriyrittajyys.fi

Seuraavaksi
Turkulaisopiskelijat NY Start Up -ohjelman voittoon urheilijoita yhdistävällä mobiilisovelluksella