NY-yrittäjä Vuosi yrittäjänä -ohjelmasta: ”Tämä on näyttänyt hyvin, mitä yrittäjyys on. Työtä on paljon, mutta sen palkitsevuus on parasta.”

29.1.2015 2015

Näin sanoo Jesse Laitala NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmasta Seinäjoen Sanomille 28.1. ja jatkaa ”meillä on hyvä porukka ja onnistumiset ovat tuoneet lisää motivaatiota”. Seinäjoen yhteiskoulua käyvien Jesse Laitalan, Joona Mäkelän, Markus Kuitusen ja Jussi Vähäpesolan NY-yritys Outside Movies NY valittiin Seinäjoen aluemessuilla Etelä-Pohjanmaan perusasteen koulujen voittajaksi ja alueen edustajaksi ohjelman finaaliin Helsinkiin 14.­–15.4.

SeinäjoenSanomatOutsideMoviesOutside Movies NY:n Joona Mäkelä, Markus Kuitunen, Jussi Vähäpesola ja Jesse Laitala järjestävät Seinäjoelle kesäksi ulkoilmaelokuvateatterin. Kuva Tuomas Rauhala, Seinäjoen Sanomat.

Huhtikuussa Helsingissä järjestettävän Uskalla Yrittää -finaalin valmistelut ovat hyvässä vauhdissa niin täällä Nuori Yrittäjyys ry:n toimistolla kuin ohjelman nuorilla yrittäjilläkin ympäri Suomea.

Lukuvuonna 2014­­–2015 NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan osallistuu lähes 4 500 perusasteen ja toisen asteen opiskelijaa. Yrityksiä nuoret yrittäjät ovat perustaneet tämän kouluvuoden aikana 1 400 ja Helsingin finaaliin näistä pääsee 65 parasta.

Finalistit valitaan maakunnissa järjestettävillä aluemessuilla. Outside Movies NY:n lisäksi Etelä-Pohjanmaalta finaaliin valittiin kaksi toisen asteen opiskelijoiden perustamaa NY-yritystä. Finaaliin pääsevät Suupohjan ammatti-instituutin opiskelijoiden Camilla Uusi-Luomalahden, Minja Hannilan ja Daniel Mäkisen yritys Pesux NY sekä Koulutuskeskus SEDU:n opiskelijoiden Antti-Jussi Oravaisen, Casper Honkaniemen ja Miika Rantalan yritys Garage Gamers NY.

Eilisessä Ilkassa kotihuonekalujen ja autojen sisäosien pesuja tarjoavan Pesux NY:n perustajat sanovat lähtevänsä Uskalla Yrittää -finaaliin voittaja-asenteella. Niin pitääkin, sillä finaalin voittaja pääsee edustamaan Suomea kesällä NY-yritysten EM-finaaliin Berliiniin!

Lue lisää Outside Movies NY:n Joonan, Markuksen, Jussin ja Jessen uurastuksesta kohti finaalia ja kesän drive-in-elokuvatapahtumaa Seinäjoen Sanomista ja tule tutustumaan muun muassa näiden kunnianhimoisten nuorten yrittäjien yritykseen Uskalla Yrittää -finaaliin kauppakeskus Kamppiin 14. huhtikuuta klo 13­–17!

Lisätietoja: http://uskallayrittaa.fi

 

Seuraavaksi
NY-vuosi opettaa vastuunkantoa ja itsevarmuutta tulevaisuuden toimitusjohtajille