Nuori Yrittäjyys ry:lle tunnustusta verkostonsa malliorganisaationa

22.5.2015 2015

Nuori Yrittäjyys ry on saanut eurooppalaiselta kattojärjestöltään tunnustusta merkittävästä toiminnastaan nuorten yrittäjyysasenteen, työelämätaitojen ja taloudenhallinnan parantamiseksi. JA Europe myönsi Nuori Yrittäjyys ry:lle jo toistamiseen Model Organisation -palkinnon järjestön laadukkaasta ja vaikuttavasta toiminnasta.ModelOrganisation_web

Junior Achievement Europe myöntää vuosittain Model Organisation -tunnustuksen kansallisille Nuori Yrittäjyys -yhdistyksille, jotka täyttävät kattojärjestön asettamat kriteerit toiminnan laadukkuudesta ja vaikuttavuudesta ja jotka edistävät aktiivisesti koko Euroopan laajuisen verkoston toimintaa.

– Vahvuutemme on siinä, että me tarjoamme opetussuunnitelmia tukevia oppimisympäristöjä koko koulua käyvälle ikäluokalla alkuopetuksesta yliopistoon asti. Kymmenen toisiaan johdonmukaisesti seuraavaa NY-ohjelmaa antaa nuorelle mahdollisuuden ottaa kouluissa opittu tieto käyttöön konkreettisen tekemisen kautta, Nuori Yrittäjyys ry:n toiminnanjohtaja Virpi Utriainen sanoo.

model_oganisation_web copy

Nuori Yrittäjyys ry:n Arsi Koskenranta, Virpi Utriainen ja Erja Anttonen Nuori Yrittäjyys ry:stä iloitsivat tunnustuksesta.

Nuori Yrittäjyys ry:n tavoitteena on saavuttaa vuosittain 100 000 suomalaisnuorta yrittäjyyden pariin vuoteen 2020 mennessä.

– Model Organisation -tunnustuksen saaminen toistamiseen on konkreettinen viesti siitä, että olemme toiminnallamme vaikuttaneet nuoriin ja heidän taitoihinsa työllistyä tai työllistää itse itsensä, Utriainen iloitsee.

Potentiaalia moninkertaistaa nuorten yrittäjyys ja lisätä työllistymistä

Nuori Yrittäjyys -verkoston globaaliin Vuosi yrittäjä -yrittäjyysohjelmaan osallistui Suomessa tänä vuonna yli 4 000 yläkoululaista, lukiolaista ja ammattiin opiskelevaa nuorta. Ohjelmassa nuoret saavat lukuvuoden ajan harjoitella oman yrityksen pyörittämistä riskittömässä ympäristössä ja monet päättävätkin jatkaa oikeina yrittäjinä vuoden jälkeen. Vuosi yrittäjänä -ohjelmasta ovat ponnistaneet muun muassa Nordic Business Forumin toinen perustaja Jyri Linden ja osakas Mikko Jaatinen, Suomen ykkösbarista Kalle Freese ja koira-asusteilla Aasian markkinoille suuntaava Anna Helminen NaNi Oy:stä.

– Meillä on toimiva malli, mutta olemme kansainvälisessä yrittäjyyskasvatusverkostossamme ainoa pohjoismainen sisarjärjestö, jonka toimintaa valtio ei rahoita. Panostamalla Nuori Yrittäjyys ry:n kaltaiseen, vakiintuneeseen ja valtakunnalliseen toimintaan Suomessa pystyttäisiin vaikuttamaan nopeammin nuorten työllistymiseen, työpaikkojen luomiseen ja uuteen yrittäjyyteen, Utriainen toteaa.

Suomessa on paljon toimijoita, jotka voivat vaikuttaa näihin tärkeisiin teemoihin ja Suomen lähitulevaisuuteen nyt. Nuori Yrittäjyys ry:n kanssa yhteistyössä toimiva valtakunnallinen YES-verkosto on koulujen resurssi yrittäjyyskasvatuksen toteuttamiseen.

– Vastuuta nuorison rohkaisemisesta Suomen tulevaisuuden rakentamiseen meidän kaltaisille organisaatioille kyllä annetaan, Utriainen toteaa ja lisää:

Teksti: Heidi Jalonen

Seuraavaksi
”Halusimme tuoda markkinoille jotakin uutta ja näyttää ihmisille, että mustille ja harmaille vaatteille on vaihtoehtoja.” – Ideat toteen NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa