Yrittäjyyttä opitaan yhä enemmän kouluissa yhdessä tehden – tapaa parhaat NY-yrittäjät Kajaanissa 28.–29.4.

10.4.2014 2014

NY:n Vuosi Yrittäjänä -ohjelmassa on tänä lukuvuonna perustettu ennätysmäärä eli yli 1 350 NY-yritystä, joista valitaan parhaat Uskalla Yrittää -finaalissa Kajaanissa 28.–29.4. Tapahtuma on myös lähtölaukaus Taivas+Helvetti -kampanjalle, jossa yrittäjyyskirjaa jaetaan vastavalmistuville nuorille.

Nuori Yrittäjyys ry:n Uskalla yrittää -finaali kokoaa 28.-29. huhtikuuta Kajaaniin ison joukon nuoria perus- ja toisen asteen oppilaitoksista kisaamaan vuoden parhaan NY-yrityksen tittelistä. Kilpailuun osallistuvat nuoret ovat pyörittäneet omaa NY-yritystään syksystä lähtien osana koulujen opetusta toteutettavassa NY Vuosi Yrittäjänä -ohjelmassa.

NY:n tekemällä oppimisen ohjelmat ovat hyvin suosittuja, mistä kertoo NY Vuosi Yrittäjänä -ohjelman vuosittain kasvavat käyttäjämäärät. Ohjelmassa perustetaan lukuvuodeksi oikealla rahalla toimiva yritys, ja oman yritysidean toteuttaminen ja oikean yritystoiminnan pyörittäminen kiehtoo nyt nuoria ja heidän opettajiaan.

– Tänä vuonna ohjelmaan osallistui jo yli 4 000 nuorta. Nuoret ovat myös kunnianhimoisia yritysideoissaan, ja lukuvuoden jälkeen monet näistä NY-yrityksistä jatkavatkin toimintaansa oikeina yrityksinä, mikä on näin nuorille melkoinen saavutus, NY:n toiminnanjohtaja Virpi Utriainen sanoo.

Utriaisen mukaan tavoite on, että nuori pääsee töihin alalle, joka on hänelle mielekäs.

– Vaikeina aikoina nuoret tekevät työpaikkansa itse kun heille annetaan siihen mahdollisuus. Vuosi Yrittäjänä -ohjelma on keino toteuttaa nuorisotakuuta, sillä se tukee ja rohkaisee nuorta tekemään ratkaisuja ja lisää mahdollisuuksia kehittää omaa osaamista sekä työelämässä tarvittavia valmiuksia.

Kajaanissa valitaan lukuvuoden parhaat NY-yritykset sekä peruskoulun että toisen asteen koulutuksen sarjoissa. Toisen asteen voittajayritys pääsee edustamaan Suomea heinäkuussa JA-YE Europen järjestämiin Euroopan mestaruuskilpailuihin Tallinnaan. Paras perusasteen NY-yritys pääsee puolestaan vierailemaan Ruotsin kansalliseen finaaliin toukokuussa. Finaalissa palkitaan myös paras messuosasto, myyjä, tuote ja palvelu.

Kainuun ammattiopiston koulutusjohtaja koulutusjohtaja Maarit Tartia-Kallio toivottaa kaikki tervetulleiksi Uskalla Yrittää -finaaliin. Tartia-Kallio kertoo, että NY-yrittäjyys on lisääntynyt viimeisten vuosien aikana Kainuussa merkittävästi.

– Toiminta on todettu erinomaiseksi paitsi yrittäjäasenteen ja yhteistyötaitojen kehittämisessä, myös ammatillisen opiskelun pedagogisena mallina. Kainuun ammattiopistossa kehitelläänkin NY-yrittäjyyden ideaan perustuvaa mallia koko koulutuksen järjestämiseksi. Pilottihankkeet lähtevät liikkeelle ensi syksynä.

Kaikki Uskalla Yrittää -kilpailijat saavat Taivas+ Helvetti -kirjan

Kajaanissa tärähtää finaalin toisena päivänä tiistaina 29.4., kun sosiaalisessa mediassa ilmiöksi noussut Taivas+Helvetti -kirjan tekijä Mika Mäkeläinen luovuttaa kaikille NY-nuorille kirjan. Samalla käynnistyy koko YES-verkoston laajuinen kirjajakelu, jossa Taivas + Helvetti -kirja jaetaan 10 000:lle tänä keväänä valmistuvalle nuorelle.

Uskalla yrittää -finaali ja siihen sisältyvät messut ovat avoimia yleisölle. Tervetuloa!

 

Tutustu finaaliohjelmaan osoitteessa www.uskallayrittaa.fi.

Lue lisää NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmasta

Mitä NY-yrittäjät ovat tänä lukuvuonna ideoineet? Lue uutinen Raikasta designia ja kekseliästä someilua: näin NY-yritykset mainostavat 

 

 

Seuraavaksi
Nuori Yrittäjyys ry nimettiin malliorganisaatioksi Euroopan tasolla