Virpi Utriainen: Terveiset yrittäjyyskasvatuksen paalupaikalta!

27.1.2014 2014

valokuvapohja_rounded_cornersMissä yrittäjyyskasvatus menee vuonna 2014?  Sillä aikaa kun kouluissa edelleen kipuillaan termin sopimattomuuden parissa, kehittyvä teknologia, globaalit haasteet ja muuttuva työelämä vaikuttavat vauhdikkaasti siihen, millaisia taitoja nuorelle tulisi opettaa. Kuka on se, joka tulevaisuudessa tekee töitä ja luo uusia työpaikkoja?

Otsikoissa on viime aikoina pohdittu miten saadaan lapset ja nuoret innostumaan oppimisesta, kiinnostumaan tekemisestä, ottamaan vastuuta ja olemaan oman elämänsä tekijä. 

NY-ohjelmat haastavat nuoret tekemään, ideoimaan, löytämään omat vahvuutensa ja saavuttamaan tavoitteita. Tuloksena on parhaimmillaan motivoitunut ja innostunut, joka nuori pysyy yhteiskunnan pyörteessä mukana ja ottaa taitonsa käyttöön. 

Vuosi 2014 on alkanut NY:ssä vauhdikkaasti: uutta tänä vuonna on  Pikkuyrittäjät-klubi, joka tarjoaa yrittäjyyshenkistä iltapäivätoimintaa alakoululaisille. Pikkuyrittäjät antaa lapsille elämyksiä ja onnistumisen kokemuksia ja osoittaa, että mitä tahansa voi saavuttaa kunhan vain yrittää! 

Ensimmäiset Pikkuyrittäjät-klubit on pilotoitu pääkaupunkiseudulla tänä talvena, ja voit tulla tutustumaan nuoriin pikkuyrittäjiin tiistaina 4. helmikuuta Suomen Liikemiesten Kauppaopistoon, jossa pidetään myös NY-aluemessut

Uusi vuosi tuo myös uutta oppimateriaalia. NY Next Steps -opas ohjaa NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman käyneet nuoret kymmenen askeleen kautta perustamaan oman yrityksen. 

Jaamme NY Next Steps -oppaan tänä keväänä jokaiselle Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa olevalle nuorelle. Teknologia ja sen mahdollisuudet ja hyödyntäminen käytännössä näkyvät NY-ohjelmissa vahvemmin yhteistyössä Microsoft:n kanssa. 

NY:ssä toteutamme nuorisotakuuta tekemällä työtä nyt, ennaltaehkäisevästi ja innokkaasti – lämmin kiitos siitä kuuluu taustalla oleville kumppaneille ja tietysti suomalaisille opettajille. 

Vastuu on meillä kaikilla, mihin sinä haluat vaikuttaa? Tervetuloa mukaan toimintaan! Tehdään yhdessä tästä vuodesta hieno!  

Virpi Utriainen

NY:n toiminnanjohtaja

Seuraavaksi
Uskoisitko näitä logoja lasten suunnittelemiksi?