Turkulaisyritys pääsi mukaan dokumenttiin: JULJA näyttää esimerkkiä Euroopalle

24.2.2014 2014

juljaViime lukuvuonna NY Start Up -ohjelmassa menestynyt ja sen jälkeen oikeana yrityksenä jatkanut JULJA on herättänyt kansainvälistä kiinnostusta.

Oman naistenvaatemerkin kehittänyt JULJA voitti viime vuonna Suomen korkea-asteen finaalissa Hyundain Brilliant Young Entrepreneur -palkinnon ja sen myötä 15 000 euron apurahan yritystoiminnan kehittämiseen.

Nyt NY:n kattojärjestö Junior Achievement Young Enterprise Europe on valinnut JULJAn mukaan mikrodokumenttiin, jonka tarkoituksena on esitellä NY-yritysten menestystarinoita ja olla inspiraationa yrittäjyydestä haaveileville nuorille.

– Valitsimme hakijoiden joukosta JULJAn, koska he saivat apurahalla heti tuloksia aikaan: pääsivät yrityshautomoon ja nyt pyörittävät bisnestä ja astuvat uusille markkinoille, kertoo JA-YE Europen kehitysjohtaja Livia di Nardo.

Huhtikuussa julkaistavassa dokumentissa esiintyy JULJAn lisäksi myös NY-yritys Talentdepo Belgiasta ja Speekle Slovakiasta. Kumpikin yritys voitti Brilliant Young Entrepreneur -palkinnon omassa maassaan.

– Dokumentin tarkoitus on näyttää kolmen menestystarinan avulla miten yrittäjyyskokemukset opinnoissa, kuten Start up -ohjelmassa, ovat muuttaneet opiskelijoiden ajattelutapaa ja miten Brilliant Young Entrepreneurs -palkinnon tarjoama rahoitus ja mentorointi on antanut näille opiskelijoille työkaluja menestyä yrittäjän urallaan, Nardo kertoo.

liviadinardo
Vasemmalla JULJAn Johanna Hakala, oikealla Livia di Nardo.

JULJAn tavoitteet ovat korkealla

JULJAn toimitusjohtajan Inka Kiurun mukaan JULJAn vuosi palkinnon voittamisen jälkeen on ollut kiireinen.

– Kauhealla hulinalla ollaan menty eteenpäin ja uusia, kivoja juttuja ilmaantuu koko ajan. Palkinto oli meille erittäin hyödyllinen, sillä taloudellisen helpotuksen lisäksi se toi myös paljon lisää uskottavuutta tekemiseemme. Uskomme, että palkinto vaikutti itsessään paljolti siihen, että saimme yritykselle vielä lisäksi pankkilainaa, Kiuru kertoo.

Kiurun mukaan Brilliant Young Entrepreneur -palkintorahat menivät pääosin oman verkkokaupan ja nettisivujen tuottamiseen, Kööpenhaminassa järjestetyille muotimessuille osallistumiseen sekä ensimmäisen malliston tuotantokustannuksiin.

julja3
Naiset JULJAn takana: Johanna Hakala, Nora Peltoniemi (joka suunnittelee vaatteet) ja Inka Kiuru.

– Vaikka olemme lyhyessä ajassa saaneet paljon aikaan, emme kuitenkaan ole vielä tavoitteissamme. Tänä vuonna panostamme kansainvälistymiseen ja pyrimme saamaan mahdollisimman paljon kansainvälistä huomiota. Muutamia jälleenmyyjiä olemme saaneet jo Suomesta, mutta päämyyntikanavamme on edelleen oma verkkokauppamme sekä erilaiset myyjäiset ja pop up -kaupat, joita järjestämme säännöllisin väliajoin.

Tutustu JULJAan osoitteessa juljafinland.com. Nuorten naisten yritystarinaa voit seurata myös JULJAn blogissa ja esimerkiksi Facebookissa ja Twitterissä.

Tutustu Hyundain Brilliant Young Entrepreneur -hankkeeseen osoitteessa brilliantentrepreneurs.org.

Tänä vuonna NY Start up -ohjelman finaali pidetään 8. toukokuuta Helsingissä, vanhalla ylioppilastalolla Yritystä stadiin! -tapahtuman yhteydessä. Korkea-asteen NY-yritykset voivat ilmoittautua kilpailuun 29.3.2014 asti. Lue lisää osoitteesta nystartup.fi.

juljamallisto

Lisää JULJAn tuotteita löydät osoitteesta juljafinland.com/shop.

Seuraavaksi
NY Start Up -yrittäjät toivat yritystä peliin