Tarkka Fyrkka -tapahtuma kokosi nuoret pohtimaan oman talouden hallintaa

15.4.2014 2014

TarkkaFyrkka_2014_yleisöJo neljättä vuotta peräkkäin järjestetty Tarkka Fyrkka -tapahtuma kokosi viime perjantaina yhteen ysi- ja kymppiluokkalaisia, lukiolaisia ja ammatillisen toisen asteen nuoria kuulemaan faktaa ja puhuttelevia näkökulmia taloudesta, kuluttamisesta ja työelämästä.

Nuori Yrittäjyys ry osallistui tänäkin vuonna tapahtumaan, joka tavoitti 1200 nuorta Helsingin Kulttuuritalolle.

Puoli tuntia kestänyt setti antoi nuorille tänä vuonna tietoa säästämisestä ja sijoittamisesta, oman talouden hallinnasta ja itsensä työllistämisen mahdollisuuksista. Tapahtumassa nuoret pääsivät myös itse osallistumaan keskusteluun vastaamalla mm. yrittäjyyttä koskeviin kysymyksiin.

TarkkaFyrkka_2014_nuorten ajatuksia
Nuorten ajatuksia yrittäjyydestä.

Tapahtumassa kerrottiin, miten esimerkiksi 36 euron puhelinlasku voi maksamattomana helposti kohota 332 euroon ja johtaa maksuhäiriömerkintään.

Viisitoistavuotias Nea Porkka Lauttasaaren yhteiskoulusta yllättyi siitä, kuinka korkeaksi maksamaton lasku voi lopulta nousta.

– Maksuhäiriöstä kerrottu esimerkki oli mielestäni tärkein tapahtumassa oppimani asia, kertoo Nea.

Nuoret katsoivat myös videon tytöstä, joka oli joutunut maksuvaikeuksiin lähdettyään takaamaan ystävänsä yritystä. Lopulta yrityksen laskut kaatuivat takaajaksi lähteneen tytön niskaan, kun yritys joutui maksuvaikeuksiin eikä ystävä pystynyt itse hoitamaan tulleita laskuja.

–  Miksi kukaan haluaisi lähteä jonkun takaajaksi? En itse ainakaan lähtisi, ihmettelee 15-vuotias Viivi Pöllänen Peltolan koulusta.

Yrittäjyys ja itsensä työllistämisen mahdollisuudet olivat tänä vuonna uutena aihealueena mukana.

– Yrittäjyydestä oli kiva kuulla ja katsoa nuorten esimerkkejä videoilta. Voisin ehkä joskus toimia itsekin yrittäjänä, kunhan saan vielä kokemuksia lisää ja keksin liikeidean, kertoo 15-vuotias Janni Kesseli Peltolan koulusta.

IMG_4545
Kuvassa vasemmalta Nea Porkka, Janni Kesseli ja Viivi Pöllänen.

Haluatko luokkasi mukaan ensi vuoden Tarkka Fyrkka -tapahtumaan?

Ensi vuoden Tarkka Fyrkka -tapahtumaa aletaan suunnitella elokuussa 2014 ja siitä tiedotetaan Asiakastiedon nettisivuilla ja TarkkaFyrkan Facebook-sivuilla. Pysythän kuulolla!

Tutustu NY Menestyksen avaimet – Oma talous halussa -ohjelmaan ja Zaldoon, jotka tukevat loistavasti Tarkka Fyrkka -tapahtuman sisältöä.

Seuraavaksi
Tervetuloa NY Start Up -finaaliin!