Päivä Johtajana vie nuoret johtajien jalanjäljille

24.2.2014 2014

esite_paiva_johtajanaMinkälainen on tavallinen työpäivä johtajan silmin? Mitä päätöksiä johtaja tekee, mistä hän ottaa vastuuta, mihin hän vaikuttaa?

Nuori Yrittäjyys ja YES-verkosto jatkavat tänä vuonna yhteistyötä Suomen Nuorkauppakamarien kanssa ja järjestävät eri puolilla maata Päivä Johtajana -tempauksia, jotka tarjoavat nuorille kurkistusikkunan johtajuuteen.

Päivä Johtajana -tempauksissa johtajat ympäri Suomea ottavat noin 16–20-vuotiaita nuoria mukaansa seuraamaan yhtä tavallista johtajan työpäivää. Nuoret oppivat, mitä yrityksen johtaminen on käytännön tasolla.

Tavoitteena on antaa nuorille näkökulmia omiin ura- ja koulutussuunnitelmiin sekä työelämään. Nuoret saavat myös konkreettisia apuvälineitä työnhakuun ja työelämään liittyen. Tämä tuo nuorille johtajan arjen lähemmäksi ja parantaa myös mahdollisuuksia saada kesätyötä ja muita kontakteja työelämään.

– Päivä johtajana tarjoaa realistisen näköalapaikan työelämään. Nuoret tarvitsevat kokemuksia siitä, mitä tarkoittaa saapuminen työpaikalle ajoissa, vastuu omasta työstä, työn suunnittelu sekä raha-asioiden hallinta. Yhteistyössä Nuorkauppakamarien ja YES-verkoston kanssa tarjoamme päivää NY-ohjelmissa mukana olleille nuorille ja toiveena on kasvattaa joukkoa, NY:n toiminnanjohtaja Virpi Utriainen kertoo.

– Nuoriso on kovan paikan edessä, kun heidän tulee tehdä päätös siitä, mikä heistä tulee isona. Moni meistä ei tiedä sitä vielä aikuisenakaan – eikä edes tarvitse, sillä elämä on täynnä mahdollisuuksia. Päivä Johtajana -tempaus on erinomainen keino avata näille nuorille näkymä tulevaisuuden mahdollisuuksista ja tutustua eri toimialoihin sekä erityisesti nykypäivän johtamiseen, toteaa Mervi Vuorinen, Suomen Nuorkauppakamarit ry:n kehitysjohtaja vastuualueenaan kestävä johtajuus.

Vuoden ensimmäiset Päivä Johtajana -tempaukset järjestettiin Kansallisella Nuorkauppakamariviikolla 10.–16.2.2014.

Lue uutinen viime vuoden Päivä Johtajana -tempauksesta: 5.11.2013: Päivä Johtajana antaa nuorelle näkökulmaa

Katso Vimeosta, miten opiskeilja Sina Pääkkönen seurasi yrittäjä Marianne Kankaistoa yhden päivän ajan.

Suomen Nuorkauppakamarit ry on kansainvälinen alle 40-vuotiaiden jäsentensä kehittymis- ja johtamiskouluttautumisjärjestö sekä kontaktiverkosto. Nuorkauppakamari kehittää yhteiskuntaa ja johtajuutta paremman tulevaisuuden turvaamiseksi. Suomen Nuorkauppakamarit ry on perustettu vuonna 1957. Varsinaisia jäseniä on noin 2 500 ja yhdessä alumnien kanssa noin 5 000. Globaalisti Nuorkauppakamari toimii 115 maassa, yli 200 000 jäsenen voimin. YES on yrittäjyyskasvatuksen palvelu opettajille. Se tarjoaa koulutusta, työkaluja yrittäjyyskasvatuksen kehittämiseen koulussa, tukea koulu-yritysyhteistyöhön ja NY-aluepalveluja. YES-verkostoa koordinoi Valtakunnallinen YES ry.

 

Seuraavaksi
NY Start Up -yrittäjät toivat yritystä peliin