Nuori Yrittäjyys ry nimettiin malliorganisaatioksi Euroopan tasolla

15.4.2014 2014

Kuvassa JA-YE Europen hallituksen varapuheenjohtaja Michel De Wolf, NY:n toiminnanjohtaja Virpi Utriainen ja JA-YE Europen toiminnanjohtaja Caroline Jenner.

Nuori Yrittäjyys ry:n pitkäjänteinen yrittäjyyskasvatustyö on huomattu nyt Euroopassa. Järjestölle myönnettiin JA-YE Europen Model Organisation Award tunnustukseksi merkittävästä toiminnasta nuorten yrittäjyysasenteen, työelämätaitojen ja taloudenhallinnan parantamiseksi. NY:n kattojärjestön JA-YE Europen myöntämä Model Organisation Award on tunnustus laadukkaasta eri ikäryhmiin suunnatusta toiminnasta sekä vaikuttamisesta koko Euroopan laajuisen verkoston menestykseen.

– Model Organisation Award tukee pyrkimystämme olla Suomen halutuin kumppani nuorten yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitojen kehittäjänä. Tämä on konkreettinen viesti siitä, että olemme toiminnallamme vaikuttaneet nuoriin ja heidän taitoihinsa työllistyä tai työllistää itse itsensä, sanoo Nuori Yrittäjyys ry:n toiminnanjohtaja Virpi Utriainen.

Pitkäjänteisestä ja vaikuttavasta työstä nuorten hyväksi kertovat myös NY:n ohjelmien vuosittain kasvavat käyttäjämäärät.

– Meillä on tällä hetkellä ainutlaatuinen YES-verkosto tukemassa opettajien yrittäjyyskasvatustyötä NY-ohjelmien ohella, kuten suoraan nuorten työllistymistaitohin vaikuttavassa koulun ja elinkeinoelämän välisessä yhteistyössä. Suuri kiitos menestyksestä kuuluu tälle verkostolle sekä yrityksille, jotka suunnittelevat tulevaisuutta ja ovat aktiivisesti mukana toimintamme kehittämisessä, Utriainen kiittelee NY:n kumppaneita.ModelOrganisationgreen[1]Utriaisen mukaan potentiaalia kasvuun olisi enemmänkin.

– Ministeriöiden toimenpideohjelmat hallitusohjelmaa ja nuorisotakuuta myöten nostavat nuorten yrittäjyyskasvatuksen ja itsensä työllistymisen taidot tärkeiksi. Vakiintuneella verkostoyhteistyöllä pystyttäisiin vielä vahvempaan nuorten taitoihin vaikuttamiseen kuin nyt hankerahoituksella, Utriainen sanoo.

– Esimerkiksi 16–19-vuotiaille suunnattu NY Vuosi Yrittäjänä -ohjelma on suositumpi kuin koskaan aiemmin: tänä lukuvuonna ohjelmassa on mukana yli 4 000 nuorta ja NY-yrityksiä on perustettu jo 1 350. Heistä moni työllistää itse itsensä esimerkiksi kesätöihin.

– Verkosto on valmis toimimaan nyt kun tarve on kasvava. Kaikkiaan tavoitamme yli 35 000 lasta ja nuorta vuosittain. Pienellä satsauksella meillä olisi mahdollisuus saada jopa 100 000 lasta ja nuorta toimintamme pariin alakoulusta korkea-asteelle. Tarjoamalla nuorille käytännön kokemuksia yrittäjyydestä ja työelämästä ja antamalla heille vastuuta vaikutamme suoraan työllisyyden, työpaikkojen ja uuden yrittäjyyden kasvuun seuraavalle vuosikymmenelle, Utriainen sanoo.

www.ja-ye.org

Lue lisää NY:n toiminnasta ja ohjelmista.

YESkeskusRY_logo_pallo_cmyk

NY:n aluepalveluja tarjoaa YES-verkosto, jonka avulla ohjelmia tukevaa koulutusta ja neuvontaa on saatavilla ympäri maata. Lue lisää: yes-keskus.fi.

Seuraavaksi
Tervetuloa NY Start Up -finaaliin!