Innostusta oppitunnille NY Vapaaehtoisuudella!

12.12.2014 2014

Anette Phillips, SEB:ltä, on tullut sparraamaan Helsingin kielilukion NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman opiskelijoita. Tämä on yksi niistä mahdollisuuksista, joita NY Vapaaehtoisena voi tehdä.

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelma pyörii kuudetta vuotta valinnaiskurssina Helsingin kielilukiossa. Joka vuosi kurssilla ollaan tehty koulu-yritysyhteistyötä muun muassa vierailemalla lähiympäristön yrityksissä.

– Täytyy kokeilla jotain uutta ja olen kyllä ollut tosi tyytyväinen Anetten vierailuihin. Nämä tuovat kivan lisän kurssiin ja uutta näkökulmaa myös omaan työhön, kertoo ryhmän opettaja Päivi Siltala-Keinänen NY Vapaaehtoisen vierailuista.

– Mitä teille kuuluu? aloittaa Anette totutusti oppitunnin.

Tunnin alkuun Anette esittelee aiheet, joita tulee tunnilla käsittelemään. Tiivis tunti pitää sisällään asiaa asiakkaiden hankkimisesta, hissipuheesta sekä myynnistä ja markkinoinnista.

Antte_SEB_tuntivierailu

Anette on valmistautunut päivään tiedustelemalla opettajalta etukäteen, missä vaiheessa kurssia he ovat ryhmän kanssa menossa. Hän on suunnittellut tämän pohjalta tunnin aiheen ja viestin, jonka haluaa opiskelijoille kertoa.

Ryhmässä on yhteensä viisi NY-yritystä. Liikeideat vaihtelevat koirien ulkoilutuksesta vohveleiden tekemiseen ja kangaskassien painatukseen. Joukosta löytyy myös yksi yritys, joka tarjoaa asiakirjojen kääntämispalveluja eri kielille, kuten englanniksi.

Ryhmätöitä_tuntivierailu
Nuoret toivovat kahdenkeskistä palautetta yritysideoistaan, joten Anette myös kiertelee ryhmien luona ja antaa ryhmäkohtaisesti palautetta.

Kun siirrytään puhumaan markkinoinnista, kysyy Anette opiskelijoilta, missä he voisivat markkinoida omaa tuotettaan tai palveluaan. Nuorilta tulee hyviä ideoita. Kannatusta saavat mainos koulun info-tv:ssä, flyereita koulun käytäville ja NY-yrityksen hissipuhe aamunavauksen yhteydessä. 

SEB_tuntivierailu_hissipuhe
Opiskelijat ovat saaneet viime kerralla tehtäväkseen harjoitella hissipuheet, jotka jokainen NY-yritys pääsee esittelemään muille ryhmäläisille.

Nuoret ovat kokeneet vapaaehtoisen vierailut hyödyllisiksi ja mukaviksi vaihteluiksi normaalille opetukselle.

– Olen saanut paljon motivaatiota ja apua siihen, miten ja missä voisimme markkinoida tuotettamme, kertoo 18-vuotias Jane Luokomaa, joka valitsi NY Vuosi yrittäjänä -kurssin, koska halusi saada lisää tietoa yrityksen perustamisesta.

Nuoret pääsevät pohtimaan myös konkreettisia steppejä, mitä tekevät yritystoiminnassaan seuraavaksi.

– Aion olla innostuneempi. Oma innostus pitää näyttää markkinoidessaan omaa tuotettaan, sanoo 17-vuotias Joonas Nousiainen, Kääntäjäjäbät NY:stä, joka tarjoaa asiakirjojen käännöspalveluja.

Anette on lähtenyt NY Vapaaehtoiseksi mielenkiinnosta ja halusta työskennellä nuorten kanssa. Hän myös kokee, että NY Vapaaehtoisena toimiminen on antanut hänelle paljon.

– Toivon, että voin olla esimerkki nuorille ja luoda heille motivaatiota, energiaa ja uskoa omaan tekemiseen. Ottaa ja tekee, se on tärkeintä, sanoo Anette.

Tahdotko NY Vapaaehtoisen vierailemaan myös omalle NY-tunnillesi? NY Vapaaehtoista voit tiedustella oman alueesi YES-toimijalta. YES-aluetoimijoiden yhteystiedot löydät osoitteesta: www.yes-keskus.fi. Yrityskumppaneidemme vapaaehtoiset toimivat Metropoli-alueelle eri NY-ohjelmissa. Voit tiedustella yrityskumppaneidemme vapaaehtoisista Nita Junnilalta, [email protected].

 

Seuraavaksi
NY mukana tuomassa tuoreita ajatuksia Vallilaan