GE:n vapaaehtoiset Leijonan luolassa

27.10.2014 2014

GE:n vapaaehtoiset jalkautuivat 9.10. Suomen Liikemiesten Kauppaopiston NY 24h -leirille kuulemaan nuorten edellisen leiripäivän aikana kehittelemiä liikeideoita.

Suomen Liikemiesten Kauppaopistossa NY 24 h -leirejä järjestetään lukuvuoden alkaessa syys-lokakuussa opintonsa aloittaville nuorille. Tutoreina leirillä toimivat toisen vuoden opiskelijat. Leiri toimii loistavana siltana ja yhteishengen luojana eri ikäluokkinen ja luokka-asteiden välillä.

Suurin osa nuorten kehittelemistä ideoista liittyi ravintolatoimintaan ja ravintoloita ideoitiin aina Orkidea nimisestä laivaravintolasta ja Orcanic Food -luomuravintolaan ja ravintola Deluxeen, joka on tarkoitettu korkealaatuisuutta arvostaville asiakkaille Stockmannin yläkerrassa. Joukkoon mahtui myös yksi markkinointitoimisto.

Ryhmiä oli kaiken kaikkiaan 12 ja jokaisella ryhmällä oli 5 minuuttia aikaa pitchata ideansa Leijonille. Tämän jälkeen jokainen leijona sai antaa oman kommenttinsa. Leijonat muun muassa läestyivät nuoria seuraavilla kysymyksillä: mistä aiotte hankkia raaka-aineenne? Kuka toimii kokkina? Oletteko miettineet missä mainostatte yritystänne?

SONY DSC
Kuvassa GE:n vapaaehtoiset Charles Lecossois, Joonas Vanhatalo, Markus Kaila ja Antti Louhivuori.

Suurin osa ryhmistä kertoi mainostavansa TV:ssä, jolloin leijonat kehottivat pohtimaan hintoja. Tänä päivänä edullisinta ja varsin tehokasta on mainostaa Somessa, kuten Facebookissa, jossa tavoittaa niin yritykset kuin yksityishenkilötkin.

Koska osa leijonista puhui ainoastaan englantia, oli tämä loistava tilaisuus nuorille harjoitella myös englanninkielen taitoja. Kaikki ryhmät pitivät pitchauksena leijonille englanniksi.

Mitä mieltä leijonat olivat kokemuksesta?

– Odotimme hyvää, mutta tämä oli parempaa, sanovat leijonat.

SONY DSC
Leijonat arvostivat sitä, että nuoret olivat panostaneet ja pukeutuneet businesshenkisesti.

Niin nuoret kuin opettajatkin olivat innoissaan, että saivat oikeita yrityselämän edustajia tuomareiksi.

– Kiitos ajastanne ja kiitos siitä, että annoitte nuorille mahdollisuuden kokeilla taitojaan. Antamanne palautteen nuoret käsittelivät mukavasti ja ottivat kehittämisehdotuksenne huomioon, kiitteli leirin vastuuopettaja Pirkko Peiponen rastin lopuksi Leijonia.

Haluatko järjestää NY 24h -leirin koulussasi?

Tutustu NY 24h-leiriin ja tilaa sen maksuton oppimateriaali. NY 24h -leiri on suunnattu ammatilliselle toiselle asteelle ja lukiolaisille. Jokaiseen NY-ohjelmaan on sisäänkirjoitettu työelämän vapaaehtoisen rooli.

Kutsu leirille paikallisen yrityksen edustajia kuulemaan ja kommentoimaan nuorten ideoita. Yleensä koulun ulkopuolisella edustajalla on käänteentekeviä vaikutuksia nuorten ajatteluun ja asioiden sisäistämiseen.

Jos et ole ennen toteuttanut NY-ohjelmia, osallistuthan YES:n järjestämään ohjelmakoulutukseen ennen kuin tilaat materiaalin.

Seuraavaksi
Validate in Vallila: ideakilpailulla nostetta Vallilaan!