Yrittäjyys kytee kampuksilla – onnea voittajille!

8.5.2013 2013

Oma yritys -ohjelman lukuvuoden parhaat yritykset palkittiin tiistaina Helsingissä.

Hanken Svenska Handelhögskolanissa pidetyssä finaalissa kaksi pääpalkintoa menivät kummatkin Turkuun monialaisille NY-yrityksille, joissa on opiskelijoita Turun yliopistosta, Turku AMK:sta ja Humakista.

Vuoden parhaaksi korkea-asteen yritykseksi valittiin Fashion Flash Finland NY.

Yrityksen perustivat opiskelijat Maria Maunula, Karoliina Helkkula, Elina Vuorila ja Juha Sainio. Yrityksen liikeideana on verkkopalvelu, joka esittelee suomalaista muotia ja muotisuunnittelijoita. Yritys tarjoaa myös markkinointi- ja viestintäpalveluja suunnittelijoille. Voitto finaalissa merkitsee, että yritys lähtee edustamaan Suomea JA-YE Europen järjestämään Europe Enterprise Challenge -kilpailuun Belgiaan heinäkuussa.

Tänä vuonna finaalissa myönnettiin myös Hyundain Brilliant Young Entrepreneur -palkinto ja 15 000 euroa NY-yritykselle, jolla nähtiin olevan paras liiketoimintasuunnitelma ja edellytykset menestyä yrityksenä. Tavoitellun palkinnon voitti JULJA NY, joka perusti oman naistenvaatemerkin. Vaatteet suunnittelee Nora Peltoniemi, hänen lisäkseen JULJA NY:ssä toimivat Inka Kiuru ja Johanna Hakala.

Hyundain 15 000 euron palkintosumma on tarkoitettu yritystoiminnan kehittämiseen ja se annetaan kolmessa vaiheessa.

– Kyse ei ole pelkästään rahallisesta avusta, vaan Hyundai tarjoaa myös mentorointia ja sparraamista ja rahoitus käytetään yritystoiminnan käynnistämiseen sekä kasvuun. Tämä on siis suora panostus suomalaiseen yrittäjyyteen ja sen edistämiseen. Lisäksi palkinto ja sen tuoma kasvumahdollisuus toimivat hyvinä kannustimina yrittäjyyden oppimiseen jo opiskeluaikana, kertoo NY:n toiminnanjohtaja Virpi Utriainen.

Opiskelijat tekevät itse työpaikkansa

NY Oma yritys -ohjelma tarjoaa valmiin toimintaympäristön luovuudelle ja innovaatioille sekä antaa opiskelijalle kuvan siitä, millaista on työskennellä omassa tai pienessä yrityksessä. Utriaisen mukaan monet NY-yritykset perustavatkin oikean yrityksen heti ohjelman jälkeen.

– NY Oma yritys -ohjelma on parasta mahdollista valmennusta työelämään. Se tarjoaa korkeakouluopiskelijoille mahdollisuuden ottaa yliopistossa opitut tiedot käyttöön antaa erinomaiset valmiudet luoda omaan osaamiseen perustuvaa liiketoimintaa. Lisäksi ryhmissä yhdistyy monialainen osaaminen. Finaalissa kilpailleesta kahdeksasta NY-yrityksestä seitsemän kertoi aikovansa jatkaa oikeana yrityksenä ja kahdeksannellakin se on mietinnässä, Utriainen kertoo.

Myös toisen asteen parhan yrityksen tittelin viime kuussa voittanut RikuCo NY muuttui huhtikuussa osakeyhtiöksi. Perustaja on Suomen Liikemiesten kauppaopistossa opiskeleva 17-vuotias Riku Korhonen.

voittajat500

fashionflashfinlandParhaan yrityksen voiton vei Fashion Flash Finland NY. Kuvassa vasemmalta Elina Vuorila (TY), Juha Sainio (TY) ja Karoliina Helkkula (Humak). Kuvasta puuttuu Maria Maunula (TY).

large_juljaHyundain 15 000 euron palkinnon pokkasi JULJA NY: Kuvassa vasemmalta Johanna Hakala (Turku AMK), Nora Peltoniemi (Turku AMK) ja Inka Kiuru (Humak).

Katso kaikki kuvat finaalista NY:n Google+ -kuva-albumista

JULJA NY:n nettisivut: www.juljafinland.com ja blogi: juljafinland.blogspot.fi

JULJA NY voitti alkuvuodesta myös Oma yritys -ohjelman Best web presence -kilpailun. Lue lisää

Perus- ja toisen asteen finaali käytiin huhtikuussa Lohjalla. Lue lisää Uskalla yrittää -finaalista

Seuraavaksi
Harrastuksesta voi tulla ammatti, vai mitä Riku?