RikuCo NY palkinnoille Lontoossa

20.8.2013 2013Vuosi yrittäjänä

Vuosi Yrittäjänä -ohjelman Suomen paras NY-yritys, RikuCo NY palkittiin EM-kisoissa. Salaisuus on verkostoituminen, nuori yrittäjä kertoo.

RikuCo NY eli Riku Korhosen käytettyjä konsolipelejä myyvä yritys palkittiin heinäkuussa Lontoossa Company of the Year -EM-kilpailussa. Suomen Liikemiesten kauppaopistossa viimeistä vuottaan aloitteleva opiskelija saavutti sen mitä lähti hakemaankin: RikuCo NY palkittiin parhaasta kansainvälisestä kaupasta Access Award -palkinnolla.

large_rikuopeRIku Korhonen ja opettaja Tero Tikkanen.

– Lontoon kilpailut olivat kerta kaikkiaan upeat ja mahtavat, kuten Lontoo kaupunkinakin! Kilpailun aikana pääsin tutustumaan ja verkostoitumaan muiden kilpailijoiden sekä heidän tiimien kanssa ja sain paljon uusia kokemuksia, uusia kavereita sekä tutustuin mahtaviin liike-ideoihin ja ihmisiin, sittemmin oikean yrityksen perustanut Riku hehkuttaa.

Mukana Lontoossa kannustamassa oli muun muassa Rikun ohjaava opettaja Tero Tikkanen, jonka mukaan nuorten asenne ja osaaminen olivat Lontoossa Euroopan huipputasoa.

– Matka Lontooseen tuli varmasti sekä Rikulle että minulle opettajan roolissa yllätyksenä. Valmistautumien aloitettiin miltei välittömästi Lohjan finaalin jälkeen. Rikulla oli heti tavoitteet korkealla ja ne täsmentyivät ennen kisaa. Nuori Yrittäjyys ry:n toiminnanjohtaja Virpi Utriainen auttoi ja ohjasi meitä heti prosessin alusta lähtien. Olihan se aika huikea tunne palkintogaalan jälkeen, Tikkanen kertoo.

Kisavalmennusta Riku sai myös mentoreiltaan Nordic Business Forumin Mikko Jaatiselta ja DealDashin perustajaltaWilliam Wolframilta. Kuulemma hyviä vinkkejä tuli paljon.

–Mentorit olivat NY-vuoden aikana ja ovat tälläkin hetkellä iso osa yritystäni. Mentoreilta sain monesti hyviä vinkkejä sekä vastauksia kysymyksiin, jotka askaruttivat mieltä yrityksen asioissa, Riku kertoo.

Myös William Wolframilta heltiää kehuja suojatilleen.

– Riku on nuori ja energinen yrittäjä ja hyvä siinä mitä tekee. Hänen yritystoimintansa käynnistyi globaalina ja on siten hyvänä roolimallina muille suomalaisille yrittäjille. Pienenä ja korkeasti koulutetun työvoiman maana joka panostaa inhimillisiin arvoihin, meidän tulee hyödyntää vahvuuksiamme ja rakentaa vientilähtöisiä yrityksiä nopeasti kasvavilla markkinoilla. Riku on tehnyt juuri näin, William kertoo.

Edessä viimeinen opiskeluvuosi, myös RikuCo porhaltaa eteenpäin!

Lontoon kisojen lisäksi Riku ehti kesällä myös lomailla ja ladata akkuja tulevaa syksyä varten, joka kalenterin mukaan näyttääkin melko kiireiseltä. Riku aloittaa nyt syksyllä viimeisen vuotensa Suomen Liikemiesten Kauppaopistossa ja valmistuu näillä näkymin yo-merkonomiksi keväällä 2014.

Koulun ohessa Riku hoitaa yritystään täysipäiväisesti: RikuCo NY vaihtui RikuCo Oy:ksi toukokuussa Vuosi Yrittäjänä -ohjelman päättyessä. Rikun aikomuksena on myös käydä kouluissa jakamassa omia kokemuksiaan nuorena yrittäjänä ja samalla inspiroimassa muita.

Mitä neuvoja Riku antaa aloitteleville NY-yrittäjille?

– Suosittelen kaikille ottamaan tulevasta NY-vuodesta kaiken irti! Kannustakaa toisianne, verkostoitukaa sekä toteuttakaa itseänne. Vaikka perustinkin NY-yrityksen yksin, muiden tuki ja kannustus sekä verkostoituminen nousivat isoksi tekijäksi yrityksessäni ja tämä on myös yritykseni menestyksen salaisuus, Riku kertoo.

large_palkinto

Riku ja palkinnon myöntäjä FedEx. Vasemmalla Tero Tikkanen ja Virpi Utriainen, äärimmäisenä oikealla William Wolfram.

Entä millä taidoilla Riku itse – ja RikuCo Oy jatkavat eteenpäin?

– NY-vuoden aikana opitut taidot ovat hyödyttäneet minua arkipäiväisissä asioissa, työasioissa oman yritykseni kanssa sekä myös työntekijänä ulkopuolisen palveluksessa. Opittuja asioita, kuten vastuullisuutta, tiimityöskentelyä, verkostoitumista sekä omien vahvuuksien toteuttamista käytännössä pystyn hyödyntämään niin arkielämässä kuin työelämässä, Riku uskoo.

NY onnittelee kisamenestyksestä ja toivottaa Rikulle tsemppiä vikaan opiskeluvuoteen, sekä menestystä RikuCo Oy:lle!

 

Lue lisää Company of the Year -kilpailusta JA-YE Europen sivuilta
Lisää valokuvia kisareissusta löydät osoitteesta nuoriyrittajyys.fi/photos. Riku vilahtaa myös JA-YE Europen valokuvissa.

Lue myös uutinen 20.8.13: Konkarin vinkit Nuori Yrittäjänä -ohjelmaan.

 

Seuraavaksi
Nuorten innovaatioleirillä yrittäjyys ja teknologia lyövät kättä