Pohjankartanon koulu Oulusta voitti Zaldo-taloustaitokilpailun

17.4.2013 2013

Taloustaitokilpailuun osallistui lähes 200 koululuokkaa ympäri Suomen. Taso oli hyvä ja kilpailu kymmenen parhaan kärjessä kova.

Toisen kerran järjestetty valtakunnallinen kilpailu pohjautuu 9.-luokkalaisille suunnattuun Zaldo.fi-oppimisympäristöön oman talouden hallinnasta.

Kilpailun voitti Pohjankartanon koulun 9F, joka palkittiin sadalla elokuvalipulla. Onnittelut voittajille!zaldomorko

Kilpailun toisen ja kolmannen sijan vei kaksi Anna Tapion koulun yhdeksättä luokkaa Aitaalta. Kymmenen parhaan mukana olivat Espoon Olarin koulu, Lahden yhteiskoulu, Helsingin Itäkeskuksen peruskoulu, Tampereen yliopiston normaalikoulu ja Oulun steinerkoulu.

Kilpailukysymyksissä pureuduttiin raha-asioiden hoitoon, tulojen ja menojen arviointiin, verkko-ostamiseen, maksukortin käyttöön, lainan takaukseen ja vakuuttamiseen liittyviin asioihin. Mukana oli myös käytäntöä soveltavia, korkolaskuun ja opintotuen suuruuteen liittyviä muutamia laskutehtäviä.

Kilpailu ja oppimisympäristö on otettu innolla vastaan kouluissa. Zaldo – Kesytä sisäinen finanssimörkösi -kampanjalle on myönnetty Markkinointiviestinnän Toimistojen Liiton Communication Awards 2012 -palkinto Yhteiskunnallinen viestintä -sarjassa.

Zaldo.fi-oppimisympäristö on toteutettu yhdessä Finanssialan Keskusliiton ja Nuori Yrittäjyys ry:n kanssa. Kampanjan suunnittelussa on ollut mukana finanssialan toimijoita, Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINE, 9-luokkalaisia nuoria, opettajia ja opiskelijoita.

zaldo.fi

Lähde: Finanssialan Keskusliiton tiedote 

Seuraavaksi
Nuori Yrittäjyys ry ja Microsoft yhteistyöhön