Oppia yritysmaailman huipulta: Laura Lindvall oli ‘Leader for a day’

18.2.2013 2013

Koulutuksen ja työelämän välistä kuilua voi kaventaa käytännön toimin. Esimerkiksi hyppäämällä päiväksi yritysjohtajan kyytiin.

Turkulainen opiskelija Laura Lindvall on yksi 40 nuoresta ympäri maailmaa, jotka kutsuttiin lokakuussa Brysseliin JA-YE Europen “Leaders for a day” -tapahtumaan.

Yritysjohtajat muun muassa Microsoftilta, HP:ltä, GE:ltä ja Accenturelta tarjosivat käytännönläheisen tavan nuorten työelämävalmiuksien parantamiseen – avaamalla ovet työpaikoilleen.

– Kokemus oli ihana! “Varjostin“ Exxon Mobilin EU-asioiden varapääjohtajaa Giuseppe de Palmaa, eli osallistuin hänen työpäiväänsä, Laura kertoo.

Päivä oli ainutlaatuinen tilaisuus kurkistaa suuryrityksen johdon arkeen. Kuuden tunnin aikana Laura tutustui de Palman vanavedessä Exxon Mobilin työntekijöihin ja seurasi heidän tapaansa työskennellä.

– Sain tietää eri ihmisten koulutustaustasta ja siitä, miten heidän uransa alkoi. Kuulin myös, miten Exxon Mobil on levinnyt kansainväliseksi. Päivän loputtua pääsin myös viettämään aikaa muiden ohjelmaan osallistuneiden nuorten kanssa, Laura kertoo.

Paikka Brysseliin irtosi NY Uskalla Yrittää -finaalin voitolla

Laura Lindvall on yksi kolmesta nuoresta turkulaisnaisesta, joden Vuosi Yrittäjänä -ohjelmassa perustettu Frog NY saavutti menestystä lukuvuonna 2010-2011. Frog NY voitti osallistumisvuonnaan Suomen parhaan NY-yrityksen tittelin, ja yritys palkittiin myös parhaasta liikeideasta sekä kansallisesti että Turun alueellisilla NY-messuilla.

Nyt Frog NY:n Lauralla, Marika Korpelalla ja Jasmiina Servolla on kaikilla oma toiminimensä, sillä Frog NY:n tuote, Hei, mitä sinä sanoit? –viittomakielen kuvasanakirja on niittänyt menestystä vielä NY-vuoden jälkeenkin.

– Ensimmäinen 200 kappaleen painos myytiin loppuun ja tänä syksynä otetusta toisesta painoksesta on jäljellä enää 61 kappaletta, Laura paljastaa.

Brysselin reissu osoittautui hyödylliseksi myös omaa yritystoimintaa ajatellen.

– Sain hyviä vinkkejä Frog NY:n toimintaan. Aina voidaan esimerkiksi kasvattaa yritys kansainvälisyyteen, kunhan vain yhteistyökumppaneita löytyy. Opin myös, että riskejä kannattaa ottaa, Laura kertoo.

“Haaveissani on tehdä toinen kirja”

NY:n ohjelmaan osallistuminen on heittänyt Lauran Brysselin lisäksi jo Osloon ja Romaniaan. Laura onkin iloinen että lähti ohjelmaan mukaan.

– Jos emme olisi perustaneet Frog NY:tä, olisimme varmasti jääneet paljosta paitsi. Kokemuksien ja virheiden kautta olen oppinut enemmän!

Laura uumoilee, että Frog NY:stä kuullaan vielä. Oslossa pidetyissä Euroopan finaaleissa Hei, mitä sinä sanoit? keräsi kansainvälistä kiinnostusta. Jatkoprojekteja ajatellen Laura, Marika ja Jasmiina kuitenkin toivovat ensin saavansa media-alan opintonsa päätökseen Paasikiviopistossa.

Laura kuitenkin myöntää, että haaveissa on tehdä toinenkin kirja. Ja miksipä ei?

– Olen oppinut, että aina löytyy ratkaisu ja ettei saa luovuttaa, Laura sanoo.

laurajaexxon

Kuvassa Lauran kanssa Lin Beichen Kiinasta ja Exxon Mobilin Giuseppe de Palma.

leaders

Leaders for a day -päivään osallistui 40 nuorta ympäri maailmaa.

oslofrogny-osastolla

Frog NY Oslossa vuonna 2011. Kuvassa oikealta vasemmalle Laura Lindvall, Jasmiina Servo ja Marika Korpela.

Lue lisää Leaders for a day -päivästä JA Europen sivuilta. Toimintamallia toteutetaan myös Suomessa. Lue lisää NY Job Shadowsta.

Tutustu myös Frog NY:n Facebook-sivuun.

NY Vuosi Yrittäjänä -ohjelman lukuvuoden 2012-2013 finaali pidetään ensi maaliskuussa. Lue lisää ohjelmasta.

 

Seuraavaksi
Onko luokkasi Suomen taitavin talousasioissa?