Nuori Yrittäjyys ry ja Microsoft yhteistyöhön

19.4.2013 2013

Nuori Yrittäjyys ry ja Microsoft Oy aloittavat laajan yhteistyön, jonka tavoitteena on tarjota nuorille eväitä yrittäjyyteen sekä kehittää nuorten tieto- ja viestintäteknologiataitoja ja siten parantaa heidän työllistymismahdollisuuksiaan.

large_virpijamaxNuori Yrittäjyys ry:n toiminnanjohtaja Virpi Utriainen ja Microsoft Oy:n tietoyhteiskuntasuhdejohtaja Max Mickelsson.

Hankkeille, joiden tarkoitus on antaa nuorille työvälineitä ja taitoja muuttaa omaa elämäänsä, on nyt enemmän kysyntää kuin kenties koskaan aikaisemmin: nuorisotyöttömyys on kaksinkertaistunut EU-alueella talouskriisin alkamisen jälkeen.

Yhteisresepti tilanteen parantamiseksi on vahvistaa nuorten yrittäjämäistä asennetta ja aktiivista toimintaa lisäämällä 16–25-vuotiaiden nuorten yrittäjyystietoa, yrittäjyyskokemuksia, työelämävalmiuksia ja oman talouden hallintaa sekä kehittää heidän teknologiataitojaan.

NY:n toiminnanjohtaja Virpi Utriaisen mukaan Microsoft-yhteistyö tavoittaa Suomessa tuhansia nuoria.

– Haluamme sytyttää nuorissa kipinän vaikuttaa omaan tulevaisuuteen ja kokeilla omia ideoitaan. Haastamme nuoret taklaamaan teknologian avulla tämän päivän yhteiskunnallisia ongelmia ja samalla tuomme sovelluskehittämisen osaksi yrittäjyyttä. Microsoft-yhteistyö ulottuu muun muassa Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan ja NY 24h -innovaatioleireille. Tekeillä on myös oppimateriaali, joka edistää Z-sukupolven osaamista ja kilpailukykyä alan nopean kehityksen keskellä.

Urban [email protected] näyttää millainen Turun pitäisi olla 2030

Nuori Yrittäjyys ry:n ja Microsoftin yhteistyö julkistettiin tänään 19.4. Urban [email protected] -tapahtuman yhteydessä. Turkulaisille korkeakouluopiskelijoille suunnatun monitieteisen innovaatioleirin tehtävänä oli kehittää kaupunkiympäristöön soveltuvia uusia palveluinnovaatioita ja toimintamalleja turkulaisten ja microsoftilaisten antamien haasteiden pohjalta.

Nuori Yrittäjyys ry:n, Turun yliopiston, Turun kaupungin ja Microsoftin koolle kutsuma leiri yhdisti nuorten taidot ja uuden teknologian tuomat mahdollisuudet ratkaisuiksi, jotka eivät ainoastaan näytä suuntaa Turulle, mutta myös koko suomalaiselle yhteiskunnalle.

– Tämä tapahtuma on ollut hieno esimerkki siitä, mihin yhdessä pystymme ja millaisia rohkeita ajatuksia nuorissa piilee. Tulemme esittämään vastaavia haasteita lähitulevaisuudessa monessa muussakin yhteydessä ja on erittäin mielenkiintoista nähdä, millaisen innovaatiomeren läpi nuoret meitä kuljettavat tämän yhteistyön aikana, Microsoft Oy:n tietoyhteiskuntasuhdejohtaja Max Mickelsson pohtii.

Tutustu nuorten Urban Challenge @ Turku -tapahtumassa kehittämiin ideoihin NY Sharessa.

Valokuvia tapahtumasta löydät NY:n Google+-kuvapalvelusta.

Microsoft

Seuraavaksi
Nuoret tekevät työpaikkansa itse