Nuoret tekevät työpaikkansa itse

2.5.2013 2013

Parhaat NY-yritykset kantavat tulevaisuuteen – näiltä nuorilta löytyy osaamista, intoa ja ennakkoluulottomuutta!

Uskalla Yrittää -finaali keräsi Lohjalle 8.-9. huhtikuuta yli kolmesataa nuorta ja 62 NY-yritystä – aluekarsintojen parhaat – kisaamaan Suomen mestaruudesta.

Kahden päivän aikana nuoret finalistit saivat tilaisuuden esitellä yritystoimintaansa ja myös myydä tuotteitaan ja palvelujaan.

Ensimmäinen finaalipäivä kului NY-messuilla kauppakeskus Lohjantähdessä, seuraavana päivänä oli vuorossa jännittävät yritysesittelyt ja tuomariston hastattelut.large_urho

– Tapahtuma on erinomainen oppimistapahtuma nuorille. He saavat tehdä yritystoimintaa itsenäisesti ja oppivat samalla myyntitaitoja, verkostoitumista ja esiintymistaitoja. Tämä on parasta syrjäytymisen ehkäisyä, NY:n toiminnanjohtaja Virpi Utriainen sanoo.

Nuorten into omaan asiaan näkyi messuilla

Tampereen Steiner-lukiosta saapunut URHO NY esitteli ständillään kiinteistönhoitoalan palvelujaan. Bisnes sujuu kuulemma niin hyvin, että nuoret aikovat jatkaa yritystoimintaa NY-vuoden jälkeenkin.

– Todellakin aiotaan jatkaa. Meillä on jo yhteistyökumppaneita jotka auttavat toiminnassa, kertoo URHO NY:n asiakaspäällikkö Roope Piippo.

Roope kertoo, että NY Vuosi Yrittäjänä -ohjelma muutti käsityksiä yrittäjyydestä.

– Ennen tätä ajattelin että musta ei ainakaan tule yrittäjää. Vuoden aikana olen oppinut, että yrittäjänä riippuu ihan itsestä, onko duunia ja mitä tekee.

Messupäivänä jaettiin jo finaalin ensimmäiset palkinnot: parhaan messuosaston palkinnon voitti Avedia NY Kajaanista ja parhaan large_jessemyyjän palkinnon vei Jesse Myllykoski Fireteam NY:stä Porista.

Jesse myi suvereenisti muun muassa makkaratikkuja ex-pääministeri Matti Vanhaselle.

Yrittäjä oppii aina uutta

Messuilla Lohjantähdessä piipahti myös moniyrittäjä Pasi Rahikka, joka tuli tutustumaan nuorten ideoihin. Tuliko konkari antamaan neuvoja nuoremmilleen kokemuksen syvällä rintaäänellä? Päinvastoin:

small_yrittaja– Tulin oppimaan nuorilta. Se ennakkoluulottomuus, joka näillä nuorilla on, on niin isoa, ohjelmistoalalla toimiva Rahikka hehkuttaa.

Yritysesittely simuloi bisnesneuvottelua

Nuorten puhe- ja esiintymistaidot pääsivät testiin tiistaina, jolloin olivat yritysesittelyt ja tuomariston haastattelut. Parhaimmat NY-yritykset löivät tuomariston ällikällä loppuun asti hiotuilla esityksillään ja kielitaidollaan.

– Kohteliaita, vakuuttavia, hyvää tiimityöskentelyä ja ulosanti uskomattoman hyvä, arvioi tuomaristo muun muassa The Attitude UF:ää, joka voitti parhaan yritysesittelyn palkinnon perusasteella.

small_avediaesittelyInnostunut asenne, kontaktin ottaminen yleisöön ja ilman paperia puhuminen tepsi tuomaristoon. Kuvassa vakuuttavasti esiintynyt Avedia NY.

Voittajat lähtevät Eurooppaan

Uskalla Yrittää -kilpailu huipentui päätösjuhlaan, jossa palkittiin parhaat perusasteen ja toisen asteen NY-yritykset ja jaettiin myös muita palkintoja.


small_attitudevoitto
Tänä vuonna parhaat yritykset löytyivät Helsingistä: Toisen asteen parhaaksi yritykseksi palkittiin RikuCo NY Suomen Liikemiesten kauppaopistosta. Perusasteen yrityksistä parhaaseen sijaan ylsi The Attitude UF Botby grundskolasta.

RikuCo NY pääsee edustamaan Suomea NY-yritysten EM-kilpailuihin Lontooseen 17-19.7. ja The Attitude UF pääsee tutustumaan Ruotsin NY:n kansalliseen finaaliin Tukholmaan 6.-7.5. Onnittelut voittajille ja onnea matkaan!

Katso kaikki palkitut uskallayrittaa.fi -sivustolta

Valokuvia finaalista voit ladata NY:n Google+ -kuvapalvelusta

Finaalitunnelmia voit lukea myös NY:n facebook-sivulta

 

NY Uskalla yrittää -tapahtuman järjestäjänä toimi tänä vuonna YES Uusimaa ja Luksia ammattiopisto.

 

 

Seuraavaksi
Yrittäjyys kytee kampuksilla – onnea voittajille!