Näin parannetaan nuorten teknologiataitoja!

9.10.2013 2013

Lukio-opinnot saivat sähäkän startin teknologiapainotteisella innovaatioleirillä: Microsoft ja Nuori Yrittäjyys ry kannustivat nuoria kehittämään työelämätaitojaan Turussa.

small_ms1Turun Lyseon Lukio on yksi niistä oppilaitoksista, jotka ovat tänä syksynä ottaneet Nuori Yrittäjyys ry:n ja Microsoftin yhteishaasteen vastaan. Kaikkiaan 120 opiskelijaa Turun Lyseon Lukion ensimmäiseltä vuosiluokalta sai käytännön kosketuksen yrittäjyyteen ja teknologiaan, kun lukio toteutti NY 24h -innovaatioleirin 3.–4. lokakuuta.

– Monet nuoret ovat vanhempiaan näppärämpiä verkossa ja tuntevat teknologian paremmin kuin aiemmat ikäluokat, mutta eivät välttämättä hallitse juuri niitä taitoja ja valmiuksia, joita työelämä odottaa. Tartumme yhdessä Microsoftin kanssa juuri tähän haasteeseen, kertoo Nuori Yrittäjyys ry:n ohjelmapäällikkö Turo Numminen.

NY 24h Microsoft Challengen alkajaisiksi Microsoft antoi Turun Lyseon lukion nuorille haasteen, jota he työstivät eteenpäin rastitehtävien kautta ja johon he kehittivät ryhmissä 24 tunnin aikana ratkaisun.

– Tavoitteena oli innostaa nuoret oppimaan yrittäjämäistä ja aktiivista asennetta, työelämässä tarvittavia taitoja sekä kehittää nuorten tieto- ja viestintäteknologiataitoja ja siten parantaa heidän mahdollisuuksiaan työllistyä. Tänne Turkuun saimme tällä kertaa myös Microsoftin pitämään nuorille oman, teknologiapainotteisen rastin, Numminen sanoo.

small_ms2Tilaisuus päästä oppimaan yrittäjyyttä ja työelämätaitoja yhteistyössä Microsoftin kanssa on herättänyt oppilaitoksissa kiinnostusta.

– Turun Lyseon Lukion NY 24h Microsoft Challenge on syksyn 7:s leiri, joita on pidetty ympäri Suomea ja lisää on tulossa. Kaikkiaan syksyn aikana järjestetään 15 leiriä, Numminen kertoo.

NY:n Microsoft-yhteistyö ulottuu NY 24h-leirin lisäksi muun muassa NY:n tunnetuimpaan, Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan. Tekeillä on myös oppimateriaali, joka edistää Z-sukupolven osaamista ja kilpailukykyä alan nopean kehityksen keskellä.

Lukiolaisilla on monia mahdollisuuksia yrittäjyyteen

Mukana NY Microsoft Challengea järjestämässä oli YES Varsinais-Suomi, jonka aluepäällikkö Johanna Vainio kertoo, että Turun Lyseon lukiossa yrittäjyyttä on opetettu omana oppiaineenaan lähes kahden vuosikymmenen ajan.

– NY 24h -leirin lisäksi koulu tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden perustaa oma yritys NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman kautta sekä muita yrittäjyysopintoja. Lukio on mukana YES goes to lukio -hankkeessa, jonka tavoitteena on paitsi parantaa opettajien työelämä- ja yrittäjyysosaamista, myös rakentaa konkreettisia malleja opettajien ja lukioiden työelämäyhteyksiin ja yrittäjyyskasvatuksen toteuttamiseen, Vainio sanoo.

small_ms3Katso lisää kuvia tapahtumasta osoitteessa nuoriyrittajyys.fi/photos.

Lue lisää NY:n ja Microsoftin yhteistyöstä

Lue lisää NY Microsoft Challengesta

Lue lisää NY 24h -leiristä

Lue lisää NY:n ja YES:n yhteistyöstä, YES Varsinais-Suomen toiminnasta jaYES goes to lukio -hankkeesta

Seuraavaksi
NY-aluemessukausi käynnissä