Harrastuksesta voi tulla ammatti, vai mitä Riku?

9.5.2013 2013

rikuympyraParhaaksi toisen asteen yritykseksi valitun RikuCo NY:n Riku Korhonen on hieno esimerkki siitä, miten omista kiinnostuksistaan voi tehdä itselleen bisneksen.

Oletko jo kuullut Riku Korhosesta? Suomen Liikemiesten kauppaopistossa opiskeleva vantaalainen nuorimies voitti huhtikuussa pidetyssä NY Uskalla Yrittää -finaalissa parhaan toisen asteen yrityksen palkinnon retropelejä myyvällä RikuCo NY -yrityksellään.

Riku ei turhia tuuminut perusti heti voittonsa jälkeen oikean yrityksen, RikuCo Oy:n. Toistaiseksi tuore osakeyhtiö on Rikun isän nimissä, mutta “sukupolvenvaihdos” tapahtuu heti heinäkuussa, kun Riku täyttää 18 ja voi ottaa yrityksen virallisesti hallintaansa.

Innokas 17-vuotias yrittäjä on myös huomattu mediassa. Lue, miten Riku kertoo yritystoiminnansa kehittymisestä ja tulevaisuuden suunnitelmistaan MTV3:n ja Tukikummit-säätiön Nuorten hyväksi -kampanjasivuilta!

Tällä hetkellä Riku Korhonen valmistautuu NY-yritysten Euroopan finaaliin. JA-YE Europe Company of the Year järjestetään tänä vuonna Lontoossa 17.-19. heinäkuuta.

Kisamatkaa varten Riku sai preppausta NY:n toiminnanjohtaja Virpi Utriaiselta, joka iloitsee, että Suomea lähtee edustamaan näin motivoitunut ja kyvykäs nuori.

– Lukuvuoden parhaat NY-yritykset jatkavat usein oikeana yrityksenä ohjelman jälkeen, on mahtavaa että Rikukin sai NY-vuodesta kipinän yrittäjäksi. Matkavalmistelut Lontooseen on tehty ja nyt jännitämme miten siellä käy!

Riku saa kannustusta myös muilta nuorilta yrittäjiltä: hänen mentoreikseen ovat lupautuneet William Wolfram, 20-vuotias DealDash-verkkokauppayrityksen perustaja sekä Vuosi Yrittäjänä -alumni, Nordic Business Forumin 26-vuotias Mikko Jaatinen.

 

Lue lisää Rikun yrityksestä: rikuco.com ja facebook.com/RikuCoFinland

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman finaalisivut: uskallayrittaa.fi.

Lisää Europe Company of the Year -kilpailusta voit lukea JA-YE:n nettisivuilta.

Seuraavaksi
Helsinkiläinen yrittäjyyskasvatus vahvassa flowssa