1000:n NY-yrityksen raja rikki!

28.2.2013 2013

Tänä lukuvuonna NY:n yrittäjäohjelmissa tehtiin osallistujaennätys, kun 1 000 miniyrityksen raja meni rikki Kuopiossa.

Lukuvuoden tuhannes NY-yritys on tällä viikolla Savon ammatti- ja aikuisopistossa perustettu Kuopio Picas NY.

Picas NY:n perustajat, hotelli-, ravintola- ja cateringalan opiskelijat Jere Koistinen ja Atte Heiskanen ovat opinnoissaan kolmannella eli päättävällä luokalla. He uskovat, että NY-yritystoiminta luo hyvän pohjan valmistumisen jälkeiselle ajalle.

– Kuopio Picas NY:n liikeidea on pienimuotoinen pitopalvelutoiminta ja erilaisten yksityistilaisuuksien tarjoilusta huolehtiminen. Tämä on meille hyvä tilaisuus harjoitella yritystoimintaa, ja suunnitelmissamme onkin oman yrityksen perustaminen tulevaisuudessa, Koistinen ja Heiskanen kertovat.

Picas NY on yksi noin neljästäkymmenestä Savon ammatti- ja aikuisopistossa tänä syksynä perustetusta NY-yrityksestä. Määrä on kolminkertainen aiempiin vuosiin varrattuna, ja luvun odotetaan vielä kasvavan talven mittaan.

– NY-yrittäjyys on tänä vuonna lyömässä itseään toden teolla läpi täällä Savossa. Mukana on tänä vuonna myös uusia opintoaloja. Mukana on muun muassa kosmetologeja, muusikkoja, hierojia, rekkakuskeja, lähihoitajia, kokkeja ja autonkorjaajia, kertoo opiston yrittäjyysopinnoista vastaava opettaja Sanna Perkiömäki.

Nuori Yrittäjyys ry:n ohjelmat ovat Suomessa suositumpia kuin koskaan aiemmin

Nuori Yrittäjyys ry:n yrittäjäohjelmien idea on, että nuoret perustavat lukuvuoden kestävän, omalla rahalla toimivan miniyrityksen joka toimii käytännössä kuin oikeakin yritys. Ohjelmapäällikkö Turo Numminen on iloinen kasvavista osallistujamääristä.

– Viime lukuvuonna NY-yrityksiä perustettiin 918, johon sisältyy myös kevätlukukaudella perustetut yritykset. On lupaavaa, että tänä vuonna tuhannen yrityksen raja meni rikki jo syyslukukaudella, Numminen sanoo.

Yrittäjyysohjelmien lisäksi Nuori Yrittäjyys tarjoaa muita opinto-ohjelmia esiopetuksesta korkea-asteelle. Lukuvuonna 2011-2012 NY-ohjelman suoritti 10 395 lasta ja nuorta.

Lue lisää NY Vuosi Yrittäjänä -ohjelmasta

NY Yrittäjyyskasvatuksen polku

Katso Ylen uutisklippi:

[su_vimeo url=”http://vimeo.com/58533307″]

 

 

Seuraavaksi
NY-aluemessujen satoa