Sijoita tulevaisuuteen!

30.4.2012 2012

Työministeri Lauri Ihalainen muistutti vapunaattona nuorten syrjäytymisuhkasta Huomenta Suomi -ohjelmassa. Yrittäjänä voit vaikuttaa: NY:n vapaaehtoisena pääset vaikuttamaan nuorten maailmaan.

Ihalaisen mukaan peruskoulunsa päättävistä noin 5000 nuorta jää joka vuosi vaille jatkokoulutuspaikkaa. Nyt noin 40 000 nuorta on ilman koulutus- tai työpaikkaa. Monella elämän perushallinnan taidot ovat hukassa

– Luvut kertovat, että nuoria aktivoivaa ja osallistavaa tekemistä tarvitaan, Nuori Yrittäjyys ry:n toiminnanjohtaja Virpi Utriainen toteaa.

Utriainen muistuttaa, että lähitulevaisuuden työelämän ja yritysten tekijät ovat kouluissa nyt. Nuoret tarvitsevat roolimalleja, joiden kokemuksista he voivat oppia. Roolimallit antavat nuorille realistisen kuvan työelämästä tulevaisuuden ja urasuunnittelun kynnyksellä.

– Elämänkokemuksen jakaminen, oman tarinan kertominen ja ajan antaminen toiselle on luultavasti halvin ja tehokkain tapa muuttaa maailmaa, Utriainen kannustaa.

Nuori Yrittäjyys ry:n vapaaehtoistoiminta on yritykselle mahdollisuus toteuttaa yhteiskuntavastuuta. Vapaaehtoisena yrityksen edustaja pääsee mukaan vaikuttamaan tulevaisuuden tekijöiden taitoihin ja osaamiseen.

– Voit toimia luennoitsijana, vierailijana, neuvonantajana, ohjaajana tai  asiantuntijana. NY:llä on opinto-ohjelmia alakoulusta korkea-asteelle, ja jokaiseen ohjelmaan on sisäänkirjoitettu vapaaehtoisen rooli. Sinun ei tarvitse olla huippuasiantuntija, riittää että olet ennakkoluuloton ja valmis antamaan aikaasi ja osaamistasi nuorelle!

Lähde mukaan vaikuttamaan tulevaisuuteen: lue yritysten osallistumisvaihtoehdoista Yritykselle -sivulta.

Seuraavaksi
GEP-yrityskumppani sparraa lukiolaisia