Onnea parhaille yrityksille!

5.4.2012 2012

Lukuvuoden 2011-2012 parhaat yritykset palkittiin tiistaina ja keskiviikkona Hämeenlinnassa NY Uskalla yrittää -finaalissa. Onnittelut Season One, Whels Wood NY, Taipuu woodworks NY sekä muut voittajat!

Kaksipäiväisessä tiukassa kilpailussa nähtiin nuorten parhaita liiketoimintaideoita ympäri Suomen. Innovatiivisten nuorten yrityksissä näkyi halu päästä toteuttamaan omia unelmiaan yritystoiminnan kautta.

– Tänään koulutiellä olevat nuoret ovat niitä, jotka 2020-luvulla toimivat yrittäjinä ja tekevät yrityksissä töitä. Olemme näinä kahtena päivänä tavanneet paljon idearikkaita persoonia, joista varmasti vielä kuullaan tulevaisuudessa, sanoo Nuori Yrittäjyys ry:n toiminnanjohtaja Virpi Utriainen.

NY Uskalla yrittää -tapahtuman järjestäjänä toimi tänä vuonna Koulutuskeskus Tavastia ja Kanta-Hämeen NY aluetoimisto.

–Täällä Hämeenlinnassa kilpaili ja verkostoitui 79 NY-yritystä, 260 kilpailijaa, 60 opettajaa sekä lukuisa joukko kutsuvieraita ja NY-nuoria. Tapahtuma oli haastava mutta antoisa. Heitämmekin mielellämme haasteen ensi vuoden järjestäjälle, kertoo koulutuskeskus Tavastian tapahtumapäällikko Outi Ruohela.

Tuomareihin vetosi tavoitteellisuus ja usko omaan yritykseen

NY Uskalla yrittää -finaalissa liike-elämän ja koulutuksen asiantuntijoista koostuva tuomaristo valitsi parhaat lukuvuonna 2011-2012 perustetut yritykset korkea-asteen, toisen asteen ja perusasteen sarjoissa.

Korkea-asteen parhaan yrityksen voiton vei Season One Turun ammattikorkeakoulusta. Yrityksen liikeideana on tarjota väylä muotoilijoille tuoteideoiden saamiseksi valmistukseen ja jälleenmyyjille.

Tuomaristo kehui perusteluissaan erityisesti Season Onen määrätietoisuutta ja korkealle asetettuja tavoitteita. Tuomariston vakuutti myös nuorten omat valmiit tuotteet sekä vankka tietotaito.

Toisen asteen parhaaksi yritykseksi palkittiin Taipuu woodworks NY Oulun seudun ammattiopistosta. Yrityksen liikeideana on valmistaa monikäyttöisiä ja laadukkaita puukäsitöitä.

Tuomaristo kehui tuotteiden korkeaa laatua ja yrittäjien ammattitaitoa. Tuomarit olivat vaikuttuneita myös nuorten panostuksesta tuotekehitykseen ja kumppaneiden hakuun.

Perusasteen yrityksistä parhaaseen sijaan ylsi Whels Wood NY Porin Lyseon Koulusta. Yrityksen liikeideana on valmistaa käytännöllisiä, kestäviä ja ekologisia keittiötuotteita.

Voitto heltisi tasaisella kokonaisuudella, edustavuudella ja toimivalla tiimityöskentelyllä. Tuomarit arvostivat myös yrityksen hankkimaa alueellista näkyvyyttä ja tehokasta monikanavaisuuden hyödyntämistä.

Finaalissa palkittiin myös paras messuosasto (Hiidenpesä NY), myyjä (Niklas Hagel Hagebox NY:stä), tuote (Taipuu woodworks NY) ja palvelu (Re’GoSport) sekä myönnettiin Nordic Business Forumin Kohti kasvua -erikoispalkinto yritykselle, jolla nähdään olevan paras potentiaali kehittyä oikeana yrityksenä (Re’GoSport).

Lue lisää finaalisivustolta: uskallayrittaa.fi.

Katso valokuvia tapahtumasta Picasassa.

Seuraavaksi
NY Uskalla Yrittää -finaalin parhaat yritykset suuntaavat Eurooppaan