On jälleen aika aloittaa Vuosi yrittäjänä -ohjelma!

16.8.2012 2012

Uutta opinto-ohjelmassa on muun muassa vastuullisuus sekä entistä helpommat ja nerokkaammat pankkitoiminnot.

vuosiyrittajanakannetNY Vuosi Yrittäjänä -opinto-ohjelma on jälleen päivitetty ja uudistettu lukuvuotta 2012-2013 varten. Yksi uudistuksista on ohjelmaan sisällytetty vastuullinen liiketoiminta, kertoo NY:n ohjelmapäällikkö Turo Numminen.

– Vastuullinen liiketoiminta tarkoittaa yrityksen vapaaehtoista toimintaa kolmella yrityksen osa-alueella: sosiaalisella, taloudellisella ja ympäristöasioissa. Olemme tuottaneet uutta materiaalia, jonka avulla nuoret voivat pohtia ja kehittää oman NY-yrityksensä vastuullisuutta.

Nummisen mukaan tässä asiassa nuoret ovat jo ihailtavan hyvin kartalla.

– Esimerkiksi kierrätys ja ympäristövastuu on näkynyt jo pitkään nuorten NY-yrityksissä.

Verkkokauppa pystyyn viidessä minuutissa

Tulevana lukuvuonna Vuosi yrittäjänä -ohjelma tutustuttaa NY-yritykset uuteen innovatiiviseen Holvi.com-verkkopalveluun.

Yksi NY-yrityksen perustamisen aikaa vievistä asioista eli pankkitilin ja palveluiden avaus on kokenut totaalisen läpimurron verkkoon: Holvi tarjoaa verkkopankin kautta maksut, laskutuksen, laskujen seurannan ja verkkokaupan yhdessä ja samassa järjestelmässä.

Mikä parasta, Holvi.com -tilin voi avata ja saada käyttöön noin viidessä minuutissa.

– Uskomme, että Holvin tyyppinen järjestelmä tulee nopeassa tahdissa muuttamaan sitä, miten pankkien pitää yrityksiä palvella ja millaisia palveluista asiakkaat pankiltaan kaipaavat. Haluamme, että nuoret ottavat tulevaisuuden mahdollisuudet käyttöön jo opiskeluaikana, jolloin he voivat myös toimia viestinviejinä yrityselämään, Numminen sanoo.

Opettaja, ilmoittaudu mukaan!

Tuoreet Vuosi yrittäjänä -opinto-oppaat ovat saapuneet painosta ja niitä postitetaan parhaillaan ohjelman tilanneille opettajille. Jos et ole vielä mukana ohjelmassa, voit ilmoittautua nettilomakkeella.

Painettujen oppaiden lisäksi ohjelman tukena on ny-yritys.fi -oppimisympäristö sekä noin kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje, jossa annetaan neuvoja toimintaan ja muistutetaan lukuvuoden tärkeistä virstanpylväistä.

NY Vuosi yrittäjänä -opinto-ohjelma on suunnattu peruskoulun 9.-luokkalaisille sekä lukion ja ammatillisen toisen asteen opiskelijoille. Painettu oppimateriaali on saatavilla suomeksi ja ruotsiksi, ny-yritys.fi -verkkopalvelu palvelee myös englanniksi.

Lue lisää Vuosi Yrittäjänä -ohjelmasta ja tutustu myös ny-yritys.fi oppimisympäristöön sekä holvi.com-palveluun.

Seuraavaksi
GE lähti joukolla nuorten pariin