Nuori Yrittäjyys täytti 10 vuotta

2.11.2012 2012

Nuori Yrittäjyys on valmentanut tulevaisuuden tekijöitä jo yli vuosikymmenen ajan. Lähtisitkö sinäkin mukaan nuorten pariin?

large_ny10v300x200Nuori Yrittäjyys ry:n perustamisesta tulee kuluneeksi lokakuussa kymmenen vuotta.

Vuosien saatossa yhdistyksen learn by doing – toimintamallit ovat kasvattaneet suosiotaan koulutuksen, yritysten ja nuorten parissa.

– Yrittäjyyskasvatus ja nuorten aktivoiminen on ajankohtainen teema, johon pyrimme vaikuttamaan konkreettisin keinoin. Olen tyytyväinen, että pitkäjänteisellä työllä olemme saaneet raivattua tietä koulutuksen ja työelämän väliseen yhteistyöhön, kertoo Nuori Yrittäjyys ry:n toiminnanjohtaja Virpi Utriainen.

Viime lukuvuonna Nuori Yrittäjyys tavoitti yli 20 000 oppilasta, opiskelijaa, opettajaa ja yrityselämän edustajaa. Määrä kasvoi edellisestä lukuvuodesta lähes kolmanneksella.

Vapaaehtoistoiminnalla yritykset tapaavat tulevaisuuden tekijät

Nuori Yrittäjyys panostaa jatkossa entistä vahvemmin yritysten osallistumiseen opinto-ohjelmiinsa. Lukuvuonna 2011-2012 NY:n toiminnassa oli mukana 1 256 liike-elämän vapaaehtoista. Nuorten toimintaan osallistuminen onkin Utriaisen mukaan myös yritykselle tilaisuus, johon kannattaa tarttua.

– Tulevaisuuden työntekijät ovat kouluissa nyt. Siksi tahdomme herättää koulutuksen ja yritykset yhdessä pohtimaan: Kuka tekee töitä 2020-luvulla ja millaisilla taidoilla? Utriainen sanoo.

Innostu NY-nuorten tarinoista!

Nuori Yirttäjyys kannustaa nuoria kohtia omia urapolkujaan. Muun muassa he ovat saaneet intoa uralleen NY-ohjelmista:

Jyri Lindén, 26 v.Pohjoismaiden suurimman bisnesseminaarin Nordic Business Forumin perustaja. On työtovereineen saanut houkuteltua seminaaripuhujaksi Suomeen muun muassa Al Goren ja Richard Bransonin. Osallistui NY Vuosi Yrittäjänä -ohjelmaan vuonna 2001-2002.

Tiina Jaatinen, 27 v. Virkkuukoukussa Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja. Osallistui Virkkuukoukussa -yrityksellään NY Oma yritys -ohjelmaan vuonna 2009-2010. Yrityksen sisustustuotteet on noteerattu maailmalla Financial Timesiä myöten.

Emma-Stina Vehmanen, 20 v. Suomen Lukiolaisten liiton varapuheenjohtaja. Emma-Stina vastaa 50 000 jäsenen Suomen Lukiolaisten Liitossa mm. markkinoinnista, yritysyhteistyöstä ja yli tuhannen aktiivisen lukiolaisen kouluttamisesta vuosittain. Osallistui NY Vuosi Yrittäjänä -ohjelmaan vuonna 2007-2008.

Kalle Ulff, 17 v. Mainostoimisto Middag Creativen perustaja ja toimitusjohtaja vuodesta 2007. Middag Creativen asiakkaita ovat muun muassa Robert’s Coffee, Viking Line ja Vaasan ammattikorkeakoulu. Perustanut myös uuden yrittäjälehden ”Young Business Magazine”. Osallistui NY Vuosi Yrittäjänä -ohjelmaan vuonna 2010-2011.

Nuori Yrittäjyys ry eli NY tarjoaa yrittäjyys- ja kuluttajakasvatusta tukevia oppimis- ja opinto-ohjelmia 7–25 -vuotiaille nuorille. NY Yrittäjyyskasvatuksen polku on kymmenen opinto-ohjelman kokonaisuus, joka tarjoaa käytännönläheisiä yhteistyömuotoja nuorten yrittäjyysasenteen, työelämävalmiuksien sekä taloudenhallinnan vahvistamiseen opetussuunnitelman tavoitteiden mukaisesti. NY on voittoa tavoittelematon yhdistys, ja se kuuluu kansainväliseen kattojärjestöön Junior Achievement Worldwideen. Suomessa toiminta alkoi vuonna 1995, jolloin Vuosi Yrittäjänä -ohjelma oli Svenska Handelshögskolanin koordinoima projekti. Nuori Yrittäjyys ry perustettiin vuonna 2002.

Tutustu NY:n yrittäjyyskasvatuksen polkuun

Oletko opettaja? Käytä ohjelmiamme opetuksessasi

Oletko yrityselämän edustaja? Lähde mukaan NY-toimintaan

Lue lisää NY-toiminnasta uutisarkistosta

10vkuva2

 

 

Seuraavaksi
Oman talouden hallintaan kannustava Zaldo.fi palkittiin