Nuori Yrittäjyys tavoitti viime lukuvuonna yli 20 000

18.10.2012 2012

Nuori Yrittäjyys ry:n toimintamalleille on tilausta koulutuksen, yritysten ja nuorten parissa vuosi vuodelta enemmän.

Nuori Yrittäjyys ry:n toimintaan osallistui lukuvuonna 2011-2012 kaikkiaan 20 379 oppilasta, opiskelijaa, opettajaa ja yrityselämän edustajaa. Määrä kasvoi edellisestä lukuvuodesta lähes kolmanneksella.

NY:n toiminnanjohtaja Virpi Utriainen on tyytyväinen, että kouluissa ymmärretään entistä paremmin yrittäjyyskasvatus toimintatapana ja pedagogisena ratkaisuna.

– Yrittäjämäinen asenne, vastuullinen toiminta, aloitteellisuus ja työelämän merkityksen ymmärtäminen ovat avainasemassa nyt ja tulevaisuudessa. Toimintamallien kautta osallistamme nuoria oman osaamisen käyttöönottamiseen ja kannustamme heitä aktiiviseen kansalaisuuteen, Utriainen kertoo.

NY osallistaa myös opettajia ja yrityksiä

Lasten ja nuorten lisäksi Nuori Yrittäjyys ry:n toimintaan osallistui viime lukuvuonna myös 1 891 opettajaa ja 1 256 liike-elämän vapaaehtoista.

– Ohjelmiemme kautta tarjoamme opettajille yhteistyöverkostoja yrittäjyyskasvatuksen toteuttamiseen ja yrityksille mahdollisuuden tavata tulevaisuuden työntekijöitä ja jakaa omaa osaamistaan ja tietoa nuorille.Tahdomme haastaa koulutuksen ja yritykset yhdessä pohtimaan yksinkertaista kysymystä: Kuka tekee töitä 2020-luvulla ja millaisilla taidoilla? Utriainen sanoo.

Kasvu jatkuu tänä vuonna

Kuluvan lukuvuoden ilmoittautumismäärien perusteella Nuori Yrittäjyys ry:n toiminnan kasvu jatkuu edelleen.

– Esimerkiksi lukuvuoden kestävään Vuosi Yrittäjänä -ohjelmaamme on tullut jo yli 2600 ilmoittautumista, mikä on enemmän kuin viime vuonna tähän aikaan, Utriainen kertoo.

NY:n vaikuttavuus vuonna 2011-2012:

2012luvutkolmio

Tutustu NY:n opinto-ohjelmiin

Kaipaatko tukea opinto-ohjelmien käyttöönotossa? Opinto-ohjelmakoulutusta ja neuvoja saat lähimmästä YES:stä.

 

Seuraavaksi
Nuori Yrittäjyys täytti 10 vuotta