GEP-yrityskumppani sparraa lukiolaisia

4.5.2012 2012

Etu-Töölön lukio lähti kokeilemaan 24h-leirillään yritysyhteistyötä. Nuoret saivat ohjausta Nokian Senior Manager Ida Anderssonilta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA– Aivan ihanaa!  Nykynuoret ovat niin fiksuja, energisiä, kielitaitoisia ja esiintymiskykyisiä, että on ilo tehdä töitä heidän kanssaan, kuvailee Ida Andersson kokemuksiaan GEP-vapaaehtoisena.

Andersson on yksi Nokian vapaaehtoisista Global Enterprise Projectissa (GEP), jonka tavoitteena on opettaa nuorille tulevaisuuden työelämätaitoja yritysmaailman yhteistyökumppaneiden johdolla.

NY 24h-innovaatioleirillä Etu-Töölön lukiossa Andersson toimii sekä neuvonantajana että tuomarina. Oppilaille leiri on erinomainen tilaisuus paitsi tutustua yrittäjyyteen, myös saada huippuasiantuntijan kokemus avukseen.

– Nuoret tarvitsevat tukea. Lisäksi yrittäjyyden kautta muodostuva ”mindset” eli ajattelutapa on asia jota tarvitaan nykyään elämässä, Andersson listaa motiivejaan kouluyhteistyöhön.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA”Yrityksen edustaja toi uskottavuutta 24h-leirillemme”

Etu-Töölön lukion opettajat Susanna Nyblin (kuvassa vas.) ja Jenni Korte  järjestivät 24h-leirin jo kolmatta kertaa. Nyt he saivat ensimmäistä kertaa mukaan yrityksen edustajan.

–  Leiri sai aivan uutta ryhtiä ja uskottavuutta kun oikeasti ollaan tekemisissä yrityselämän edustajan kanssa. Suosittelen ehdottomasti muillekin kouluille, Susanna Nyblin sanoo.

NY 24h -leirin lisäksi yrittäjyyspainotteisessa Etu-Töölön lukiossa voi suorittaa NY Vuosi Yrittäjänä -opinto-ohjelman ja muita yrittäjyyskursseja.

Nyblin ja Korte kokevat learn by doing -periaatteen toimivaksi malliksi.

– 24h-leirillä näkee nuorista uuden puolen. Opiskelija, joka ei tunnilla osoita akateemisuutta, saattaa leirillä tuoda esille todella hyviä ideoita!

GEP-vapaaehtoistominnassa mukana myös Kone

Nokian lisäksi kolmivuotisen GEP-hankkeen yhteistyökumppanina toimii Suomessa Kone. Yritysten vapaaehtoiset osallistuivat neuvonantajina maaliskuussa järjestettyyn GEP Challengeen Pariisissa ja jatkavat nyt nuorten parissa toimimista kotimaassa.

Tällä hetkellä vapaaehtoiset voi saada kouluhin pitämään globalisaatioluentoa tai neuvonantajaksi Vuosi Yrittäjänä- ja 24h -opinto-ohjelmiin.

Katso lisää kuvia NY 24h -leirin ensimmäisestä päivästä Picasassa.

Lue lisää NY 24h-leiristä opinto-ohjelmasivuiltamme ja GEP:stä osoitteessa www.globalenterpriseproject.eu.

Millainen oli GEP Challenge Pariisissa? Lue uutinen 23.3.2012: Globaalit yritykset haastoivat nuoret ideoimaan

Seuraavaksi
NY Challenge -voittajat saivat 10 000 euroa kehitysrahaa