GE lähti joukolla nuorten pariin

10.9.2012 2012

Suomen Liikemiesten Kauppaopistossa pidetty innovaatioleiri sai lisäpuhtia General Electricin asiantuntijoista.

– Innovaatioleiri oli hirveän hyödyllinen kaikille! Vapaaehtoiset todella ryhdistivät ryhmien toimintaa leirin aikana. He toivat perspektiiviä leirille omien työuriensa kautta olemalla ihan itsensä, summaa SLK:n Pirkko Peiponen leirin jälkeen.

Suomen Liikemiesten Kauppaopistossa Yrittäjän päivänä pidettyyn NY Minicampiin osallistui kaikkiaan 105 oppilasta, noin neljäkymmentä tuutoria ja seitsemän General Electrin vapaaehtoista.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA“Ideoiden ilotulitusta”

Innovaatioleirin aikana oppilaat ideoivat yhden päivän aikana pienryhmissä liikeidean ja kehittivät sitä pohtimalla muun muassa liiketoimintasuunnitelmaa, mainontaa ja markkinointia. GE:n vapaaehtoiset toimivat päivän aikana neuvonantajina kierrellen ja kuunnellen opiskelijaryhmiä.

GE:n Outi Kaasinen pyrki toimimaan neuvonajtajana etenkin kysymysten kautta. Tiimit myös pyysivät häneltä palautetta ideoilleen.

– Se oli oikeaa ideoiden ilotulitusta. Neuvonantajalle onkin tärkeää rohkaista tiimejä alkuvaiheessa ja innovoimaan vaikka päättömiä. Parhaimpia ideoita voi sitten lähteä rakentamaan.

“Kansainvälisyys on osa nuorten DNA:ta”

GE:n Mikko Kauppinen on ehtinyt toimia NY-vapaahtoisena jo aiemminkin tänä vuonna, mutta osallistui nyt ensimmäistä kertaa innovaatioleirille. Hän pitää vapaaehtoistoimintaa hyvänä tilaisuutena työskennellä nuorten kanssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA– On hienoa nähdä, että kansainvälisyys on osa heidän DNA:taan eikä sitä pelätä millään tavalla. On myös upeaa havaita, miten pitkälle ja syvällisesti nuoret tuntevat yritysmaailmaa nykypäivänä. Se antaa hyvät avaimet tulevaisuuteen, Kauppinen kehuu.

Kauppinen tähdentää, että neuvonantajan pitää osata antaa nuorten tehdä työnsä ja toimia enemmän coachina kuin valmiiden ratkaisujen antajana.

– Se on hyvää oppia myös työelämään, jossa usein hypätään liiankin nopeasti ”oikeaan” vastaukseen. Coaching on nykypäivän johtamistaito ja sen harjoittelu työpaikan ulkopuolella antaa avaimia myös omassa työssä menestymiseen.

NY-vapaahtoisia tarvitaan jatkossakin

SLK:lla järjestetty NY Minicamp oli ensimmäinen kerta, kun NY-leirille jalkautui useampi liike-elämän vapaaehtoinen yhdellä kertaa.

– Päätimme kokeilla isompaa neuvonantajaryhmää, etenkin kun leiriläisiä on näin paljon ja moni GE:n vapaaehtoinen on uusi. Tarkoitus on jalkauttaa vapaaehtoisia leirien lisäksi myös muihin NY-ohjelmiin, Nuori Yrittäjyys ry:n ohjelmakoordinaattori Annika Repo kertoo.

Ennen NY-ohjelmiin jalkautumista vapaaehtoisten kanssa sovitaan, missä roolissa he ohjelmaan osallistuvat. Esimerkiksi innovaatioleireillä vapaaehtoiset voivat toimia luennoitsijoina, neuvonantajina ja myös tuomareina.

Pirkko Peiposen kannustaa yritysten edustajia lähtemään rohkeasti mukaan.

– Meillä on tulossa kaksi isoa NY 24h-leiriä myöhemmin syksyllä, ja toiveena on saada vapaahtoisia myös niihin, Peiponen kertoo.

Katso kuvia leiriltä:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Nuorilla riittää ideoita. Kuuntelemassa GE:n Timo Holopainen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Innovaatioleirin toimii nuorilta nuorille -periaatteella. Tuutorien varakapteeni Pasi Koskinen ja kapteeni Jonna Sivonen kertovat, että leirin suunnittelu käynnistyi jo puoli vuotta aiemmin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leiri alkoi yrittäjän puheenvuorolla. Tällä kertaa omista kokemuksistaan oli kertomassa Manga Cafén perustaja Milla Sainio.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yhteiskuvassa vasemmalta alkaen Sabina Covaciu (GE), Mervi Sahlström (GE), Annika Repo (NY), Timo Holopainen (GE), Pirkko Peiponen (SLK), Mikko Kauppinen (GE), Barbro Broon (GE), Outi Kaasinen (GE), Jorma Seppälä (GE) ja Raija Ryymin (SLK).

Lue lisää NY -leireistä opinto-ohjelmasivuilta ja tutustu vapaahtoisen mahdollisuuksiin.

Lue lisää uutisia uutisarkistosta.

 

 

Seuraavaksi
Tutustu ohjelmaan: NY Menestyksen avaimet – oma talous hallussa!