Satulevy ja mittatilausfrakit vuoden liikeideoita

16.12.2011 2011

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman parhaan liikeideat on valittu. Voittajayritykset tuovat maahan mittatilausfrakkeja ja valmistavat lasten SatuCD-levyjä.

NY Vuosi yrittäjänä –ohjelmassa nuoret perustavat lukuvuoden ajaksi oikealla rahalla toimivan miniyrityksen ja oppivat toiminnan kautta yrittäjyyttä, työelämätaitoja ja saavat kokeilla oman ideansa toimivuutta käytännössä. NY-yrityksiä on syksyllä 2011 perustettu yli 800 ja ohjelmassa on mukana yli 150 koulua ja oppilaitosta ympäri Suomea. Yhtenä osana ohjelmaa on paras liikeidea-kilpailu.

Peruskoulun parhaaksi ideaksi valittiin Satu-Maija NY, Kestilän peruskoulusta Pohjois-pohjanmaan Siikalatvan kunnasta. Satu-Maija NY:n ideana on toteuttaa itse kirjoitettuja ja klassikkosatuja sisältävä CD, jonka sadut nuoret ovat itse lukeneet ja keksineet. Tuomaristo piti ideaa selkeänä, hyvin kuvattuna ja toteuttamiskelpoisena. Lisäksi kohderyhmä on selkeä ja sen tavoittaminen mahdollista.

Toisen asteen voiton vei Takki Dressing NY, Ressun lukiosta Helsingistä. Takki Dressing maahantuo kiinassa valmistettuja mittatilaus- sekä standardikokoisia frakkeja. Tuotanto tapahtuu Kiinassa toimivan kumppanin avulla ja mitat otetaan Suomessa. Tuomaristo piti idea kunnianhimoinen ja haastava, mutta yrittäjät olivat tehneet hyvän pohjatyön varmistaakseen idean realistisuuden. Kansainvälinen toiminta tuo kokonaisuuteen sekä lisämahdollisuuksia että haasteita. Vanhojentanssit ja yliopistojen vuosijuhliin osallistujat muodostavat yritykselle selkeän ja suhteellisen helposti tavoitettavan kohderyhmän, josta toimintaa ja tuotevalikoimaa voi lähteä laajentamaan.

Parhaan idean valintakriteereinä olivat uutuusarvo, mahdollisuus onnistua toiminnassa, asiakkaiden ja kohderyhmän määrittely sekä kilpailutilanne markkinoilla. Idean toteuttamiskelpoisuutta arvioitiin myös yhden lukuvuoden mittaisen ohjelman näkökulmasta – hyvää ideaa on päästävä myös toteuttamaan konkreettisesti käytännössä.

Parhaat ideat valitsi liike-elämän ja järjestöjen asiantuntijaedustajista koostuva tuomaristo, johon kuuluivat:

Petri Rajaniemi, kehittämispäällikkö, Suomen Yrittäjät
Timo Wallenius, toimitusjohtaja, Nuorkauppakamarit
Jaana Rantanen, kehitysjohtaja, Keksintösäätiö
Mikko Kauppinen, talousjohtaja, General Electric

Liikeideat ja lehdistötiedote ovat liitteinä sivun alareunassa.

Lisätietoja antaa:
Turo Numminen,
Ohjelmapäällikkö, Nuori Yrittäjyys ry
050 517 1752

Seuraavaksi
Tunnelmallista joulua!