Lähitulevaisuuden työelämän ja yritysten tekijät ovat kouluissa nyt. He tarvitsevat roolimalleja, joiden kokemuksista he voivat oppia. NY Vapaaehtoisena voit antaa nuorille realistisen kuvan työelämästä oman tulevaisuuden ja urasuunnittelun kynnyksellä.

NY Vapaaehtoisena voit toimia eri ikäisten nuorten kanssa esimerkiksi:

  • luennoitsijana ja vierailijana NY-ohjelmien oppitunneilla
  • neuvonantajana NY Vuosi yrittäjänä- ja NY Start Up -yrityksille
  • tuomarina tai puhujana NY-leireillä ja muissa tapahtumissa

Voit myös osallistua NY Job Shadow -päivään, jossa nuoret seuraavat liike-elämän johtajaa yhden päivän ajan tai antaa haasteen NY Challengeen.

NY:n vapaaehtoistyö on helppoa. Sinun ei tarvitse olla itse yrittäjä tai yrittäjyyskasvatuksen asiantuntija – riittää että olet kiinnostunut asiasta, ennakkoluuloton, valmis antamaan aikaasi ja osaamistasi nuorille ja haluat sitoutua toimintaan.

Oletko yksityishenkilö tai yrittäjä?

Tahdotko päästä NY-vapaaehtoiseksi vanhaan kouluusi tai muuhun lähialueen oppilaitokseen? NY-ohjelmien alueellisena tukena toimii YES-verkosto, joka verkottaa työelämän vapaaehtoisia koulu-yritysyhteistyöhön. Kysy omalta YES-aluetoimijaltasi onko alueesi kouluissa käytössä NY-ohjelmia ja lähde mukaan! Voit myös ryhtyä YES Kummiksi omalla alueellasi ja tehdä NY-ohjelmien lisäksi muutakin koulu-yritysyhteistyötä.

YES-kummit
Etsi lähin YES-aluetoimisto

NY Vapaaehtoistoiminta yritykselle

yritysJos koko yrityksenne tahtoo lähteä vapaaehtoisiksi isommalla joukolla tai sen lisäksi olla mukana esimerkiksi antamassa yrityksen toimialaan liittyvän haasteen NY 24h-leirille tai NY Challengeen, ottakaa yhteys NY:n kansalliseen toimistoon niin kerromme lisää! 

NY_Vapaaehtoisen_opas_webTutustu vapaaehtoisen oppaaseen

NY Vapaaehtoisen oppaassa esitellään NY:n ohjelmat ja annetaan vapaaehtoisille vinkkejä osallistumiseen ja valmistautumiseen. Voit lukea oppaan alta tai tilata painetun version NY:n toimistolta tai lähimmästä YES-aluetoimistosta.

Lue ja lataa sähköinen opas tästä.