NY-ohjelmakoulutuksia järjestetään ympäri Suomea

Kiinnostuitko toteuttamaan koulussasi NY-ohjelmia? Ottamalla NY-ohjelmat osaksi opetusta kannustat lapsia ja nuoria löytämään oman polkunsa. NY Yrittäjyyskasvatuksen polun ohjelmat on kehitetty yhteistyössä Opetushallituksen kanssa, ja ne on suunniteltu vahvistamaan 7-25-vuotiaiden nuorten työelämä-, yrittäjyys- ja taloustaitoja opetussuunnitelman tavoitteiden ja tekemällä oppimisen periaatteiden mukaisesti.

       Opettajia_web2    Opettajia

Opetussuunnitelmat uudistuvat niin perusopetuksen, ammatillisen- sekä lukiokoulutuksen osalta, laajentaen oppimisympäristöä koulun seinien ulkopuolelle ja kannustaen lapsia ja nuoria löytämään omat vahvuutensa. Opetussuunnitelmat linjaavat myös yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitojen vahvistamisen tärkeydestä, sillä yhteiskunta ja työelämä tarvitsevat tulevaisuuden tekijöiltä yritteliästä asennetta, muuntautumiskykyä ja oppimaan oppimista. Nämä taidot eivät kehity lukemalla vaan kokemusten ja tekemällä oppimisen kautta. NY-ohjelmat tarjoavat tekemällä oppimista tukevia pedagogisia oppimisympäristöjä ja -kokonaisuuksia, joihin myös liike-elämän edustajien on helppo osallistua.

Opettajalle NY-ohjelmat tarjoavat

  • valmiin oppimateriaalin ohjelmiin
  • koulutuksen ohjelmaan sekä tukea sen käyttöönottoon
  • kontakteja työelämänedustajiin ja tilaisuuden verkostoitua muiden yrittäjyyskasvatuksen toimijoiden kanssa

NY Yrittäjyyskasvatuksen polku

NY-ohjelmakoulutuksia ala- ja yläkouluun sekä toiselle asteelle

Ennen NY-ohjelmien toteuttamista koulussasi, osallistu maksuttomiin ohjelmakoulutuksiin, joita järjestämme syksyn aikana Helsingissä, Oulussa, Kuopiossa sekä Tampereella. Tutustu syksyn koulutuskalenteriin täältä. Voit olla yhteydessä oman alueesi YES-aluetoimijaan, joka järjestää myös maksuttomia NY-ohjelmakoulutuksia.

Vuosi yrittäjänä -ohjelman webinaarit

Vuosi yrittäjänä -ohjelman käyttöönoton tueksi järjestetään 12.webinaarin kokonaisuus (lukuvuoden 2015–2016 aikana). Webinaarit ovat suunnattu kaikille Vuosi yrittäjänä opinto-ohjelmasta kiinnostuneille, ohjelman käyttöönottoa suunnitteleville, ohjelmaa käyttäneille ja käyttäville opettajille ja opetushenkilöstölle. 1,5 tunnin mittaisissa webinaareissa käsitellään NY-yrityksen vuoden eri vaiheita. Lisätietoa ja ilmoittautuminen webinaareihin.