Tämän päivän työelämässä menestymisen avaimia lisättynä messukokemuksilla, myyntitaidolla ja yrittävällä otteella!

NY Vuosi yrittäjänä on suunnattu peruskoulun 9.-luokkalaisille sekä lukion ja ammatillisen toisen asteen oppijoille. Ohjelma suoritetaan osana oppilaitoksen opetusta.

Opinto-ohjelmassa perustetaan lukukauden tai lukuvuoden ajaksi oikealla rahalla toimiva NY-yritys. Oppijat käyvät ohjelman aikana läpi yrityksen kaikki vaiheet perustamisesta yrityksen lopettamiseen.

NY-yritys tarjoaa oppimisympäristön, jossa kokeillaan opittujen taitojen hyödyntämistä käytännössä. Opittavat taidot syntyvät tekemällä oppimisen kautta ja itse oivaltaen.

Lukuvuonna 2016–2017 NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan osallistui yli 4 200 oppijaa eri puolilta Suomea. Toiminnassa on mukana vahva verkko oppijoita ja yhteistyökumppaneita!

Tutustu vuoden 2016 toisen asteen voittajiin ja katso, mitä mieltä he olivat kokemuksesta:

Oppimistavoitteet NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa:

  • Työelämätaitojen, yrittäjämäisen asenteen ja toimintatavan oppiminen.
  • Omien ideoiden kehittäminen ja idesta tuotteeksi prosessin oppiminen käytännössä.
  • Omien vahvuuksien löytäminen tekemisen kautta.
  • Vuorovaikutus-, ryhmätyö- ja johtajuustaitojen kehittäminen.
  • Taloudellisen ajattelun kehittäminen.
  • Yrityksen toimintamallin oppiminen käytännössä.
  • Ongelmien ratkaisu ja haasteellisista tilanteista selviäminen.
  • Liiketoimintaosaamisen kuten markkinoinnin, taloushallinnon ja johtamisen tärkeyden huomaaminen ja perusasioiden oppiminen.

NY-yrittäjille on ohjelman tueksi nettiportaali

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman tukena toimii verkkoportaali nyvuosiyrittajana.fi-sivusto.

Nyvuosiyrittajana.fi tarjoaa tietoa ohjelmasta, sen aloituksesta ja toiminnan vaiheista. Tiedotamme sivulla vuoden tärkeistä virstanpylväistä ja kilpailuista. Sivulta löytyy myös hyödyllistä yrittäjän tarvitsemaa tietoa kuten taloushallinto- ja verotusasiat ja se vastaa erilaisiin kysymyksiin sekä tarjoaa vinkkejä NY-yritysten toimintaan.

Opettajalle

NY-ohjelmat on suunniteltu osaksi koulun opetusta. Lue, miten otat ohjelman käyttöön. Ohjelman verkkoportaalin löydät osoitteesta nyvuosiyrittajana.fi, jossa pääset ilmoittamaan luokkasi / oppilasryhmäsi mukaan ohjelmaan.

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa on oppilaskohtainen rekisteröintimaksu:

  • perusasteen oppilaat: 22 €/oppilas
  • ammatillinen toinen aste ja lukio 30 €/oppija

Paras NY-yritys pääsee Euroopan mestaruuskilpailuihin

Lukuvuoden lopuksi valitaan paras NY-yritys kansallisessa NY Uskalla Yrittää -finaalissa. Palkintona voittajalle on matka NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman EM-kilpailuihin, JA Europe Company of the Year -finaaliin.

Tutustu finaalisivustoon osoitteessa uskallayrittaa.fi.

Lue lisää Company of the Year -kilpailusta JA Europen tapahtumakalenterista.

Kiinnostaako kansainvälinen kauppa?

ewb-ja-logoNY Vuosi yrittäjänä -ohjelman laajennus, Enterprise without Borders (EwB) tarjoaa mahdollisuuden tutustua kansainvälisen kaupan perusteisiin ja muiden maiden NY-yrityksiin. Ohjelmassa eri maiden NY-yritykset verkostoituvat keskenään ja harjoittelevat tuonti- ja vientikauppaa.

Ohjelman sivusto

NY Vuosi yrittäjänä ohjelmalla on oma tukisivustonsa, jonka kautta nuoret sekä opettajat pääsevät käsiksi materiaaleihin. Tukisivuston osoite on nyvuosiyrittajana.fi.

HUOMIO
HUOM! Tukisivustolle on oma rekisteröityminen sekä kirjautuminen johon eivät käy pääsivujemme tunnukset.

 

Tule tutustumaan ohjelmaan käytännössä! Uskalla Yrittää -semifinaalit ja finaali kokoavat alueiden ja Suomen parhaat yritykset yhteen. Lue lisää uskallayrittaa.fi.