pikkuyrittajat
NY Tiedeyrittäjät on viikon mittainen 4– 6 -luokkalaisille tarkoitettu kesäleiri-tapahtuma. Leirillä tehdään yhteistyötä  päiväkodin kanssa ja luodaan pienemmille lapsille heitä innostava tapahtumapäivä – tekemällä oppien ja teknologiaa hyödyntäen. Leirejä järjestetään kesällä 2016 Turussa, Espoossa ja Oulussa. Leirin vaiheet noudattavat NY Pikkuyrittäjät -ohjelmaa (katso lisää NY Pikkuyrittäjistä).

Leirit pidetään 6.-10.6. Turussa ja Espoossa.

 

 

Mitä leirillä tehdään?

Leirillä suunnitellaan ja toteutetaan tapahtuma yhteistyöpäiväkodin lapsille. Tapahtumaa varten suunnitellaan ohjelma, joka koostuu erilaisista rasteista ja tehtävistä osallistujille – teknologiaa hyödyntäen.  Leiriläiset saavat vapaasti kokeilla, keksiä ja toteuttaa olemassa olevista materiaaleista omaa ryhmää kiinnostavia tehtäviä. Rastien lisäksi harjoitellaan myös tapahtuman järjestämistä kaikkine yksityiskohtineen ja tehdään muun muassa pieni mainos omasta rastista lopputapahtumaa varten.

Esimerkkejä tehtävistä:

 • lyhytelokuva päiväkodin tapahtumista
 • radio-ohjattavien autojen ajokilpailu
 • legorakennustehtävä
 • päiväkodin esittelyvideo tai musiikkivideo
 • liikuntaleikin ohjausvideo
 • valokuvakollaasi luontopolulta
 • tietokonepelin toteuttaminen ja peluuttaminen lapsilla
 • taideteoksen tekeminen tietokoneella

tiedeyrittajat

Leiriaikataulu

Leirikohtainen aikataulu julkaistaan myöhemmin. Lähetämme kaikille leirille ilmoittautuneille lapsille osallistumiskirjeen ennen leirin alkua.

 • Maanantai klo 9-16
  Tiedeyrittäjät saapuvat leiripaikalle ja tutustuvat toisiinsa sekä leirin ideaan. Päivän päätteeksi muodostetaan ryhmät ja aloitetaan suunnittelemaan omaa teknologiainnovaatiota perjantain loppuhuipennusta varten.
 • Tiistai klo 9-16
  Kokoontuminen leiripaikalla. Tehtävän suunnittelu jatkuu ja toteutusta aloitetaan. Työskentelyä omassa ryhmässä jatketaan. Tarvittaessa käynti päiväkodilla (tutustuminen paikkaan, kuvausta tms. tarpeen mukaan).
 • Keskiviikko 9-16
  Kokoontuminen leiripaikalla. Oman ryhmän kanssa työskentelyä ja mahdollinen käynti päiväkodissa, jossa näytetään siihen mennessä aikaansaatu juttu lapsille.
 • Torstai 9-16
  Kokoontuminen leiripaikalla. Oman ryhmän tehtävän valmistelu sekä testaus. Perjantain tapahtuman valmistelu ja järjestelyt koko ryhmän kesken ja yhdessä päiväkodin kanssa. Oman mainospuheen harjoitteleminen.
 • Perjantai 9-14
  Loppuhuipennus alkaa klo 10:00. Päiväkodin lapset kiertävät tehtävärasteja ja Tiedeyrittäjät johtavat oman rastin toimintaa esitellen sisältöä.Tapahtuman jälkeen tavaroiden palautus ja herkkuruoan tarjoilu leiripaikalla. Leiri päättyy.

Leirille osallistuminen

Leiri on avoin 4– 6 -luokkalaisille (luokan kesällä 2016 päättäneet).

Leirille ilmoittautumiset otetaan vastaan saapumisjärjestyksessä. Leirejä järjestetään kolme (Turku, Espoo ja Oulu), ja niille ilmoittaudutaan allaolevista linkeistä.

 1. Turku 6.-10.6.2016
  Leiripaikka Kähärin koulu (Pietari Valdinkatu 2), yhteistyöpäiväkotina toimii Mukulax Kähäri.
 2. Espoo 6.-10.6.2016
  Leiripaikka Microsoft-talon Loudge (Keilalahdentie 2-4)

Yhdelle leirille mahtuu 14 lasta ja otamme 3 osallistujaa varapaikoille.

Leirimaksu

Leirimaksu on 100€/osallistuja ja se laskutetaan huhtikuun aikana. Laskutuksessa käytämme holvi.com -järjestelmää ja laskun voi maksaa verkkopankkitunnuksilla tai luottokortilla. Sisarusalennus on 20€.

Ruokailut

Tarjoamme leirillä terveellistä ruokaa (hedelmiä, leipää) + mehua, maitoa ja vettä aamu- ja iltapäivällä. Lounasruoan tarjoamme mahdollisuuksien mukaan. Tämä tarkentuu myöhemmin. Perjantaina tapahtuman jälkeen herkuttelemme ja leiriläiset saavat päättää mitä tilaamme.

Kuljetukset ja saapuminen

Leiri alkaa ja päättyy aina samassa paikassa. Poikkeukset ovat mahdollisia ja niistä ilmoitetaan leirikohtaisesti.

Leirin toteutus ja vastuutahot

Leirin toteutuksesta vastaavat Nuori Yrittäjyys ry,  Lastan Tiedekoulu ja Microsoft

microsoft_logo

lasten-tiedekoulu

 

NY_logo_fi-sve_2015

Leirin virallisena yhteistyökumppanina toimii Microsoft, joka haluaa innostaa nuoria teknologian pariin. Leiri ei sisällä tuotemainontaa ja noudatamme Opetushallituksen suosituksia koulujen ja yritysten välisestä yhteistyöstä. Löydät lisätietoja täältä.

OpeCode_kuva6_CopyrightKaisaMyllyla

Tekniikka ja tehtäväaihiot

Leiriläiset saavat käyttöönsä ryhmäkohtaisen tablet-tietokoneen, jota voidaan käyttää leirin dokumentointiin sekä tarvittaessa oman tehtävän suunnitteluun ja toteutukseen esim. digitaalisen materiaalin tuottaminen, lomakkeiden ja lappujen teko, piirroskuvien tulostus, videokuvaus ja editointi tai esityksen valmistelu omaa tehtävää varten. Tablet-tietokoneesta löytyy myös visuaalisen ohjelmoinnin alkeiden opetteluun tarkoitettu Kodu. Lisäksi leiriläisten käytössä on erilaisia koottavia laitteita kuten Little Bits.

Leiriä varten on luotu tehtäväaihiot, joista leiriläiset löytävät inspiraatiota oman rastinsa suunnitteluun ja valmistamiseen. Tarkoitus on käyttää materiaaleja mahdollisimman luovalla tavalla ja antaa lapsille mahdollisuus leikkiä ideoilla.

Vastuut ja vakuutukset

Osallistujat ovat vakuutettu Nuori Yrittäjyys ry:n toimesta. Leirillä tehtävät työt tai tehtävät eivät ole vaarallisia (eli extreme-vakuutusta ei tarvita). Kaikki rakennettavat sähkölaitteet toimivat paristoilla.

Kalliimmat laitteet (tabletit) on vakuutettu Nuori Yrittäjyys ry:n toimesta, joten mahdollisissa vahinkotapauksissa korvausvelvollisuutta ei synny. Selkeissa väärinkäytöksissä ja huolimattomassa käsittelyssä mahdollisista korvauksista keskustellaan leiriläisten ja vanhempien kanssa. Nuori Yrittäjyys ry:n vakuutuksen omavastuu on 100€.

Ota yhteyttä

Kaisa Myllylä / Nuori Yrittäjyys ry / [email protected] /
Maria Leivo / tiedekoulu / [email protected]  /

Ilmoittautuminen leirille

Ilmoittaudu mukaan kesän NY Tiedeyrittäjät -leirille ilmoittautumiskaavakkeella. Saat ilmoittautumisen jälkeen vahvistuksen ilmoittautumisen vastaanottamisesta. Ilmoittautuminen sulkeutuu 10.5.2016

 

Tervetuloa mukaan.

Please select a valid form