NY 24h -leiri (2. aste)

esite_24h_leiri

Yrittäjyyden taitoja ja innovatiivista yhdessäoloa vuorokauden teholeirillä!

NY 24h -leiri on vuorokauden kestävä kokonaisuus, jonka aikana nuoret perustavat oman ideansa pohjalta kuvitteellisen yrityksen. NY 24h -leiri on suunnattu ammatilliselle toiselle asteelle ja lukiolaisille.

Leirin aikana nuoret oppivat learning by doing fun -periaatteen avulla yrittäjyyttä oman idean toimiessa opetuksen tarinana.

Leiri rakentuu rastitehtävistä, yhteisluennoista ja tietoiskuista. Leirillä luodaan liikeidea, jota kehitetään eteenpäin yhdessä asioista oppien ja ideoita työstäen sekä kehitetään esiintymistaitoja innostavassa ympäristössä.

24hNY 24h -leirin tavoitteena on saada oppilaat asettamaan tavoitteita ja ottamaan vastuuta sekä omasta että ryhmänsä toiminnasta. Leirillä sovellettava interaktiivinen ryhmäoppiminen kehittää nuorten vuorovaikutus- ja neuvottelutaitoja sekä ongelmanratkaisukykyjä. Leiri auttaa nuoria ymmärtämään, että yrittäjämäistä toimintatapaa, taitoja ja ominaisuuksia tarvitaan kaikessa työssä ja työelämässä.

NY 24h -leiri toteutetaan yhdessä leiriohjaajien kanssa:

  • leiri toimii nuorilta nuorille -periaatteella.
  • leirin varsinaisina vetäjinä toimivat nuoret ohjaajat, jotka ovat olleet aiemmin mukana yrittäjyysohjelmissa tai käyneet leiriohjaajan koulutuksen tai ohjauksen.

NY suosittaa, että oppilaitoksesta on mukana myös vähintään kaksi vastuuopettajaa, joilla on kokonaiskäsitys leirin toiminnasta ja jotka voivat toimia ohjaajien tukena.

Lukukaudella 2014-2015 NY 24h -leirillä on mahdollisuus tehdä yhteistyötä Microsoftin kanssa eli toteuttaa leiri NY 24h Microsoft Challengena. Lue lisää osoitteesta www.microsoftchallenge.fi.

vapis_pallo2Työelämän edustaja, jaa osaamistasi nuorelle!

Tahdotko osallistua NY 24h -leirille luennoitsijana, sparraajana tai tuomarina? Anna nuorille teema, opasta heitä ideoinnissa ja ole mukana arvioimassa tuloksia – tutustu tuleviin työn tekijöihin ja yrittäjiin!

Lue lisää vapaaehtoisen mahdollisuuksista.

 

Tukimateriaalia opettajalle, vapaaehtoiselle ja tuutoreille ohjelman käyttöön löytyy NY Sharesta.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail